Özgün Okuma Alanı: Hui Hsin Cheng'in Tasarladığı Kütüphane

Doğa İle İç İçe, Huzurlu Bir Okuma Deneyimi

Taiwanlı tasarımcı Hui Hsin Cheng, doğa ve mimarinin mükemmel birleşimini sunan, özgün bir okuma alanı tasarladı. Bu proje, okuyuculara sakin ve huzurlu bir okuma deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Cheng'in tasarımı, Çinli bambu öğeleri ve yukarı doğru uzanan görsel deneyim ile çevrili bir alanı temel alıyor. Bu tasarım, buraya gelen insanların sakinleşmesini ve keyifli bir okuma zamanı başlatmasını sağlıyor. Izgara arasındaki sanal ve gerçek boşluklar, insanlar ve mekan arasındaki iç içe geçmiş ilişkiyi birleştiriyor ve ışık, gölge ve mekan arasında bir örtüşme hissi yaratıyor.

Cheng, bu tasarımı gerçeğe dönüştürmek için doğal ahşap kaplama ve beyazı tavan ve duvarlarda kullanıyor. Bu, karmaşık malzemelerin kullanımını azaltırken, doğanın güzelliğini iç mekana yönlendiriyor. Bu sayede, iç ve dış mekan arasındaki sınırlar bulanıklaşıyor ve insan odaklı bir tema tasarımı oluşturuluyor.

Proje alanı 860 metrekare ve yetişkinlerin ve çocukların kendi tercihlerine göre okuma pozisyonlarını serbestçe seçebilecekleri farklı türde koltuklar içeriyor. Ayrıca, farklı yaşlardaki çocuklara göre farklı yükseklikte koltuk tipleri de sağlanıyor.

Cheng'in tasarımı, okuyucuların doğal bir ortamda gibi hissetmelerini sağlıyor. Küçük tepeler gibi basamaklı kitap rafları ve çakıl taşları gibi yuvarlak ve eğlenceli kanepeler ve koltuklar bulunuyor. Bu, doğada oturuyormuş gibi bir his yaratıyor ve okuyucuların kitaplar denizinde özgürce dolaşmalarını sağlıyor. Alan, düşük ışık renk blokları ve sıcak ahşap taneleri ile eşleştirilmiş, böylece çocuklar rahatça okuyabiliyor. Ayrıca, çocukların hayal gücünü tetiklemek için hareketli mobilyalar da kullanılıyor.

Proje, Ekim 2021'de başladı ve Kasım 2022'de Taiwan, Taipei City'de tamamlandı. Cheng'in tasarımı, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara veriliyor. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHENG HUI HSIN
Görsel Kredileri: All images: Yana Zhezhela and Alek Vatagin / Cheng Hui Hsin(Design director)/Beitou parent-child library attached to Xingtian Temple,Taipei
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director :Cheng Hui Hsin and Designer : Lin Wan Ju Designer :Liu Yi Tseng
Proje Adı: Unique Reading Area
Proje Müşterisi: CHENG HUI HSIN


Unique Reading Area IMG #2
Unique Reading Area IMG #3
Unique Reading Area IMG #4
Unique Reading Area IMG #5
Unique Reading Area IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun