Snyearth: Dünya Saatlerini Yeniden Tanımlayan Devrimsel Tasarım

Xiaolong Li ve Cheng Yao'nun Kusursuz Birleşimi: İntuitif Küresel Saat

Snyearth, dünya saatlerini gösterme şeklimizi yeniden tanımlayan bir tasarım. Geleneksel çoklu saat ekranlarından farklı olarak, Snyearth kullanıcıların dünyanın herhangi bir şehrinin mevcut saatini sezgisel bir şekilde gözlemlemesini sağlar.

Çoğu zaman dünya saati gösterimi, birden çok geleneksel saatlerin birleşimi şeklinde olur. Bu durum, farklı yerler arasındaki saat farkını görsel olarak temsil etmeyi zorlaştırır ve istenen bölgenin saatini isteğe bağlı olarak görüntülemeyi imkansız kılar. Snyearth, bu sorunu çözmek için süzülen bir küreden ilham alır ve dünya saatini bir küre üzerinde göstererek farklı bölgelerin saatlerini daha sezgisel bir şekilde gösterir.

Snyearth'ün benzersiz özellikleri arasında, kullanıcının dünyanın herhangi bir şehrinin mevcut saatini sezgisel bir şekilde gözlemleyebilmesi ve zaman geçtikçe renkli zaman çarkının o anki gökyüzünün ışığını ve gölgesini yansıtması yer alır. Dahası, kürenin içindeki ışıklar, gündüz ve gece dönüşümünü simüle eder. Kullanıldığında, Snyearth sadece basit bir dokunuşla seçilen şehrin doğru yerel saatini gösterir.

Snyearth, kalıcı mıknatıslar tarafından sağlanan yerçekimi kuvveti ve üç eksenli Hall sensörleri kullanılarak gerçek zamanlı olarak kontrol edilen tabandaki elektromıknatıslar tarafından oluşturulan itme kuvveti ile süzülen parçanın tüm yönlerde stabilitesini sağlar. Tam renkli LED ışıklar, renkli ve doğal bir geçiş gösterim efekti elde etmek için yarı saydam halka penceresinin altındaki doğru yere yerleştirilmiştir ve kürenin içindeki yönlü dönen ışık kaynağı, dünyanın gündüz ve gece etkisini gerçekçi bir şekilde simüle etmeyi sağlar.

Snyearth'ün teknik özellikleri arasında 200mm x 200mm x 150mm boyutları, 4000mAh batarya kapasitesi ve USB type-c güç kaynağı modu bulunur. Kullanıcılar, kürenin üzerindeki ilgili şehir konumuna dokunarak o şehrin yerel saatini gerçek zamanlı olarak alt tepside gösterebilirler. Eğer kullanıcı birden fazla şehir seçerse, Snyearth otomatik olarak şehirler arasındaki saat farkını da gösterebilir.

Snyearth projesi, Mayıs 2022'de Shenzhen'de başladı ve Eylül 2022'de Hangzhou'da sona erdi. Tasarım sürecinde karşılaşılan en büyük sorun, iç yapı tasarımı oldu. Manyetik levitasyon teknolojisinin kullanılması nedeniyle, iç bileşenlerin elektromanyetik rahatsızlığı önlemek ve aynı zamanda şekli olabildiğince kompakt ve basit tutmak için mantıklı bir pozisyonda düzenlenmesi gerekiyordu. Bu nedenle, tasarım sürecinde mevcut yapı şemasını tamamlamak için yapı düzenlemesinde birkaç iterasyon yapıldı.

Snyearth, geleneksel çoklu saat ekranlarından farklı olarak, dünya saatlerini gösterme şeklini devrim niteliğinde bir şekilde değiştirir. Ek hesaplamalar gerektirmez ve istenen şehrin yerel saatini ve farklı şehirler arasındaki saat farkını almak için sadece bir dokunuş yeterlidir. Dahası, dahili gündüz ve gece göstergesi ve gökyüzünün rengi, farklı bölgelerde gündüz ve gece dönüşümünü zarif ve sezgisel bir şekilde gösterir. Ürün, bu formu elde etmek için manyetik levitasyon teknolojisi ve IOT kullanır.

Snyearth, 2023'te A' Digital and Electronic Device Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xiaolong Li
Görsel Kredileri: Xiaolong Li
Proje Ekibi Üyeleri: Xiaolong Li Cheng Yao Yiming Cheng Zhengke Li Sizhou Zhang Shichao Huang Yan Fang Haoye Dong
Proje Adı: Snyearth
Proje Müşterisi: Xiaolong Li


Snyearth IMG #2
Snyearth IMG #3
Snyearth IMG #4
Snyearth IMG #5
Snyearth IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun