Doğanın İzlerini Taşıyan Tasarım: Rock and Wood

Jing-Li Liang'ın Doğal Elementlerle Bezenmiş İç Mekan Tasarımı

Doğal elementlerin ve ham betonun bir araya getirildiği Rock and Wood projesi, iç ve dış mekanın bütünlüğünü sağlarken, her biri kendi özgünlüğünü koruyor.

Projenin tasarımcısı Jing-Li Liang, mekanın ilk haliyle buluştuğunda, orijinal mimarın avlu alanını oluşturduğunu ve avlunun duvarlarının ham beton olarak bırakıldığını belirtiyor. Bu durum, tasarımcıyı doğaya dönme ve genel mekan içerisinde doğal elementler kullanma perspektifine yönlendirmiş. Ahşap tahıl içeren kesim yüzeyi, siyah taşın kesiti, ham betonla uyum sağlayan gri boya ve kum taşına benzer dokular, tüm mekan içerisinde bütünleşmiş durumda. Bu sayede iç mekan ile dış mekan, bir bütünlük sağlarken, kendi benzersizliklerini de yitirmiyorlar.

Tasarımcı, avlu elementini devam ettirmek istemiş. Bu doğrultuda, televizyon duvarında kişilikli ama sıcak bir mekan yaratmak için siyah ve sarı çizgileri cesurca seçmiş. Koltuğun arkasındaki duvarda ise taş dokusuna ve dokunuşuna sahip siyah melamin tahta özel olarak bulunmuş. Ana yatak odasında, avludaki ham betonla uyum sağlaması için ham betonu taklit eden bir malzeme seçilmiş. Farklı dokular ve dokunuşlar kullanılarak detaylı mekanlar yaratılmış.

Projenin gerçekleştirilme sürecinde, ahşap açı keresteyi genel yapının destek unsuru olarak kullanmışlar. Melamin tahtayı bu destek üzerine eklemişler ve tahtanın ortasını aynı renkteki silikonla doldurmuşlar. Bu sayede malzemenin kolaj süreci büyük bir alanda sergilenebilmiş ve sonuç oldukça pürüzsüz olmuş. Sistem dolabının inşası sırasında, tahtaların çizgilerinin devam etmesi ve renklerin genişletilmesi için ustalarla iletişim kurulmuş.

Rock and Wood, bir sıra ev projesi. Tasarımcılar, binanın merkezindeki avlunun ham beton elementini korumayı umuyorlar. Her mekanda bol miktarda sıcak sarı çizgi kullanıyorlar, soğuk beton elementlere sıcak tonlar eklemeyi umuyorlar. Televizyon duvarında siyah ve sarı çizgileri cesurca seçerek, kişilikli ama sıcak bir mekan yaratıyorlar. Koltuğun arkasındaki duvarda, özellikle taş dokusuna ve dokunuşuna sahip siyah melamin tahta kullanılmış. Genel mekan için, su kalıbını taklit eden malzemeler bulmaya çalışıyorlar ve segmentasyonu kullanarak dokusunun doğal ve sert olmamasını sağlıyorlar.

Rock and Wood projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jing-Li Liang
Görsel Kredileri: Jing-Li Liang
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Jing-Li,Liang
Proje Adı: Rock and Wood
Proje Müşterisi: Jing-Li Liang


Rock and Wood IMG #2
Rock and Wood IMG #3
Rock and Wood IMG #4
Rock and Wood IMG #5
Rock and Wood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun