Wei Zhang'ın Yaratıcı Mirası: Ye Lounge

Doğanın Kalbinde, Şehrin Ortasında Bir Mola: Ye Lounge

Wei Zhang tarafından tasarlanan Ye Lounge, doğanın özgür ve vahşi ruhunu şehir merkezine taşıyan bir bahçe restoranıdır. Bu eşsiz mekan, şehir yaşamının karmaşasından kaçış arzusuyla doğmuştur ve ziyaretçilere doğayla iç içe bir yemek deneyimi sunmaktadır.

Ye Lounge, Çin'in en sıkı kontrol edilen şehri olan Pekin'de, COVID-19 döneminde doğmuş ve mucizeler yaratmış yeni bir restorandır. Mekan, eski bir endüstri parkında, sokakta veya iş merkezinde değil, insanların akışından uzakta ve hatta bilinmeyen bir yerde bulunmaktadır. Bu cesur adımın nedeni, tasarımcı ve kurucu ortak olan Wei Zhang'ın sürükleyici mekan tasarımında usta olmasıdır. "Doğal dış mekan" konsepti, gençlerin fotoğraf çekmek ve keyif almak için akın etmesini sağlamıştır.

Ye Lounge'un dikkat çeken özelliklerinden biri, restoranın hem iç hem de dış mekanlarının tasarımında gösterilen ayrıntılı düşünce ve özenidir. Bahçe, bitki yetiştirme ortamı, toprak ve toprak altındaki temel mühendislik - sulama ve drenaj sistemleri gibi unsurları tamamen çözmelidir. Zemin, besin toprağı ve ekim toprağı ile değiştirilmiş ve toprak altında doğal drenaj için delikli bir plastik boru döşenmiştir. İç mekan ise, genellikle banliyölerde ve doğada bulunan küçük dereler, çalılıklar ve bitki örtüsünü radikal bir şekilde atölyenin ikinci katına taşımıştır. Yemek alanı, düşük masalar, kamp ateşleri ve kamp çadırları ile birlikte 5 cm kalınlığında kumtaşları ile kaplanmıştır.

Restoranın dış mekanı yaklaşık 800 metrekare, dış bahçe 200 metrekare, dış oturma alanı 600 metrekare ve iç bahçe 280 metrekare büyüklüğündedir. Restoran, dış mekan yaşam tarzına uygun olarak öğle yemeği, akşam yemeği, barbekü ve yabancı şarap hizmeti sunmaktadır.

Ye Lounge, ziyaretçilerine benzersiz bir etkileşim sunar. Restoranın girişi bir bambu ormanı olarak tasarlanmıştır. Her misafir, dumanlı bir ormanda yürür, çatlak ağaçları görür ve su buğusu, çiçekler, otlar ve rüzgarla sallanan sazlarla dolu bir dış bahçeye girer. Misafirler, içeceklerini ve tatlılarını yudumlarken oturup dinlenebilirler. Güneş batarken, bambu ormanında ateşböceği ışıkları dalgalanır. Soğuk hava koşullarında ise, misafirler kamp ateşinin ve sisli dere akışının önünde bulunan iç mekana geçebilirler.

Ye Lounge projesi, 2022 Nisan'ında başlamış ve sahne yeniden yapılandırma ve dekorasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Tasarım konsepti, Nisan 2022'de tasarlanmış ve tamamlanmıştır. Yaklaşık üç aylık bir inşaat ve üretim sürecinin ardından, restoran Temmuz 2022'de resmi olarak açılmıştır. İç mekan kısmı, 15 Kasım 2022'de tamamlanmış ve işletmeye açılmıştır.

Ye Lounge, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı yeteneklere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Zhang(Wynne.Z)
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer MIN VISION Image#2: Photographer MIN VISION Image#3: Photographer MIN VISION Image#4:Photographer MIN VISION Image#5: Photographer MIN VISION Video:Videographer VWonder Film
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Zhang(Wynne.Z)
Proje Adı: Ye Lounge
Proje Müşterisi: Wei Zhang(Wynne.Z)


Ye Lounge IMG #2
Ye Lounge IMG #3
Ye Lounge IMG #4
Ye Lounge IMG #5
Ye Lounge IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun