Yenilikçi ve Dostane Bir Ofis Tasarımı: "Yaratıcılık ve Mavi Çizgi"

Chao-Ying Chen'in Bürokrasiyi Azaltmayı ve İletişimi Artırmayı Hedefleyen Ofis Tasarımı

Chao-Ying Chen, mevcut çalışma ortamını yeniden düşünme konusunu gündeme getirerek, açık tasarımı kullanarak şirket içindeki iletişimi geliştirmeyi ve hiyerarşi tarafından oluşturulan bürokratik atmosferi zayıflatmayı hedefliyor.

Chao-Ying Chen, bu ofis tasarım projesi ile geleneksel ofislerden farklı bir imaj oluşturmayı hedefliyor. Tasarım düşüncesinin çekirdek kavramını yeniden canlandırarak, yenilikçi fikirlerle, dostane bir çalışma alanı ve arkadaşça bir çevre oluşturdu. Ofis tasarımında, tasarımcı geleneksel bölücüler yerine ofisi cam bölücülerle dekore etti. Bu sayede ofis şeffaf hale geldi ve hiyerarşik atmosferden arındı.

Ofisin geniş tabanlı tavan pencereleri, hava sirkülasyonunun kalitesini korurken, iç mekanı yeterli gündüz ışığı ile aydınlatıyor. Bu sayede ofis, yapay aydınlatmaları daha az kullanarak elektrik tüketimini azaltıyor. Alan düzeni konusunda ise, tasarımcı ofisi geniş dış çevresel faktörlerle dekore etti, böylece iç mekan işlevlerinin gereksinimlerini karşıladı.

Proje, 203.5 metrekarelik bir alana yayılmıştır. Tasarım ekibi olarak Chao-Ying Chen, Chia-Jung Chang, Yu-Lin Lee ve She-Mei Liu'nun isimleri öne çıkıyor. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için olumlu duygular ve tatmin sağlar.

Chao-Ying Chen'in bu ofis tasarımı, C.Y.CHEN Architects & Planners | DA-YUN Interior tarafından tescillenmiştir. Bu tasarım, geleneksel ofislerden farklı bir imaj oluşturmayı hedefleyen bir mimari ve iç tasarım şirketi olan C.Y.CHEN Architects & Planners | DA-YUN Interior'ın fikri mülkiyet haklarına sahiptir.

Sonuç olarak, Chao-Ying Chen'in "Yaratıcılık ve Mavi Çizgi" adlı ofis tasarımı, geleneksel ofislerden farklı bir imaj oluşturmayı hedefleyen yenilikçi ve dostane bir çalışma alanı sunuyor. Tasarım, hem çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak hem de daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için açık tasarımı ve cam bölücüleri kullanıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chao-Ying Chen
Görsel Kredileri: Chao-Ying Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Chao-Ying Chen Designer: Chia-Jung Chang Designer: Yu-Lin Lee Designer: She-Mei Liu
Proje Adı: Creativity and Blueprint
Proje Müşterisi: Chao-Ying Chen


Creativity and Blueprint IMG #2
Creativity and Blueprint IMG #3
Creativity and Blueprint IMG #4
Creativity and Blueprint IMG #5
Creativity and Blueprint IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun