Shunsuke Ohe'nin Tasarladığı Impact Performance: Sıradışı Bir Fitness Stüdyosu

Brooklyn Tarzı Dış Tasarımı ve Gizemli İç Mekanıyla Dikkat Çeken Fitness Stüdyosu

Shunsuke Ohe'nin tasarladığı Impact Performance, Brooklyn tarzı bir dış tasarım ve yer altı dünyasını anımsatan gizemli bir iç mekan ile fitness dünyasında fark yaratıyor.

Shunsuke Ohe tarafından tasarlanan Impact Performance, gündelik hayatın dışına çıkmaya ve başka bir dünyaya adım atmaya davet eden bir atmosfere sahip. Dış tasarımı Brooklyn, New York tarzında olan binanın içerisi, yer altı dünyasını anımsatan gizemli bir atmosfere sahip. Bu mekan, her biri farklı bir atmosfer sunan dört kattan oluşuyor.

Ohe'nin tasarımı, her katta farklı bir atmosfer sunarak, kullanıcılarına kendilerini bir dövüşçü gibi hissetme imkanı sunuyor. Sokak dövüşünün başlamak üzere olduğu bir kat, sarı ve mor neon ışıklarla aydınlatılmış şüpheli bir kat gibi farklı tatlar sunan her kat, kullanıcıların bedenlerini farklı bir dünyada eğitme deneyimini yaşatıyor.

Binanın dört katı da koyu, siyahımsı tonlarda tamamlanmış. Tavan, iskelet gibi görünen bir deck bazlı boya ile bitirilmiş. Duvarlar, sıva ile kabaca kaplanmış, boyanmış, tuğla ve ALC panel bazlı örgü çit ile tamamlanmış. Zemin ise beton, kauçuk levha ve vinil levha ile kaplanmış.

Projenin alanı 215 metrekare ve fitness kulübü kategorisinde yer alıyor. Shunsuke Ohe'nin iç tasarımını yaptığı bu mekanın aydınlatma tasarımı ise Natsuki Sudo tarafından gerçekleştirilmiş.

Binanın çekirdeğini, birinci ile dördüncü katları birleştiren bir merdiven boşluğu oluşturuyor. Tüm eğitmenlerin basit ve net bir akış hattına sahip olması planlanmış. Her katın verimli ve etkin bir şekilde düzenlenmesi, kullanıcıların güvenliğinin sağlanması ve eğitim ekipmanları için özel alan sağlanması gerekiyordu. Ayrıca, aydınlatma ve akustik, kullanıcıları eğitime teşvik etmede önemli faktörler olduğu için, bu faktörler de tasarımda dikkate alınmış.

Impact Performance, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde 2022 yılında Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için olumlu duygular ve tatmin sağlıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHUNSUKE OHE
Görsel Kredileri: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Interior design : SHUNSUKE OHE / Lighting design : NATSUKI SUDO
Proje Adı: Impact Performance
Proje Müşterisi: SHUNSUKE OHE


Impact Performance IMG #2
Impact Performance IMG #3
Impact Performance IMG #4
Impact Performance IMG #5
Impact Performance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun