BSR: Banyoları Yeniden Tanımlayan Çok Fonksiyonlu Havluluk

Chien Yu-Chieh ve Li Kai-Chu tarafından tasarlanan BSR, havluları kurutan ve sterilize eden bir inovasyon

BSR, banyoların havasını temizleyen, sterilize eden ve dolaştıran bir duvara monte edilebilen havluluktur. Nem nedeniyle küf ve mikropların yayılmasına karşı etkili bir çözümdür.

BSR'nin tasarımı, hem havluları kurutmak hem de UV-C ışığı ile sterilize etmek üzerine kuruludur. Sallanabilen bir askıya sahip olan BSR, havalandırmayı artırarak havluların hızlı bir şekilde kurumasını sağlar. BSR'nin arayüzü, banyonun kurutma ve sterilizasyon hızını artırmak için hava hacmini ve UV-C ışığının gücünü ayarlar.

BSR, diğer tasarımlardan farklı kılan özelliği, banyolar ve havlular için temiz, sterilize ve hava dolaşımı sağlama yeteneğidir. Akıllı kontrol arayüzü, kurutma ve sterilizasyonu hızlandırmak için işletme gücünü bağımsız veya manuel olarak ayarlayabilir.

BSR, mikro türbin kullanarak havayı içeri alır ve temizler. Bu, hava akışını artırır ve havluların hızlı bir şekilde kurumasını sağlar. Güç ayarlaması ile, alan hava dolaşımını koruyabilir ve tüm alanın kurutulmasını ve dezenfekte edilmesini sağlar. Hava kanalı aynı zamanda havluları asmak için de bir yerdir, bu da havanın yanlara yönlendirilmesini ve hava çıkışından tahliye edilmesini sağlar.

BSR'nin boyutları, tek taraflı askı 55cm, orta çekirdek ana ünite çapı 9cm ve montaj sonrası toplam uzunluk yaklaşık 119cm'dir. BSR'nin modüler askısı, taşımayı kolaylaştırır ve temizlik için kolayca sökülüp takılabilir.

BSR, kullanıcının arayüzü kaydırarak açılabilir. Açıldıktan sonra, arıtma ve sterilizasyon yoğunluğu ayarlanabilir. Her iki taraftaki askı ayrı ayrı sallanabilir ve bir mobil telefon üzerinde çalışan bir uygulama ile eşleştirilebilir. Filtreyi değiştirirken, BSR'yi kaldırın ve kullanıcının filtre değiştirirken güvenliğini sağlamak için hemen durur. Değiştirdikten ve geri koyduktan sonra, BSR'nin gülümsemesini sağlamak için arayüzü tekrar kaydırmanız gereklidir.

BSR, 2022 yılında başlayan bir projedir. Ekim ayında HITACHI ile işbirliği yapıldı ve üzerinde tartışıldı ve değiştirildi. 2022'nin Kasım ayında prototip yapıldı. Bu yılın başında detaylar ayarlandı ve Mart sonunda ikinci örnek üretilecek şekilde hazırlandı. Üretim tartışma süreci tamamen Tayvan'da gerçekleştirildi.

BSR, A' Banyo Mobilyaları ve Hijyenik Malzemeler Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel en iyi uygulamaları ve yetkin teknik özellikleri entegre ettikleri için, onlar tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmak için katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chien Yu-Chieh
Görsel Kredileri: Image #1: The picture is drawn by CHIEN YU-CHIEH Image #2: The picture is drawn by CHIEN YU-CHIEH Image #3: The picture is drawn by CHIEN YU-CHIEH Image #4: The picture is drawn by CHIEN YU-CHIEH Image #5: The picture is drawn by CHIEN YU-CHIEH
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Chien Yu-Chieh Designer: Chou Yueh-Ju Designer: Sun Yu-Chieh Designer: Chang Yen Professor: Li Kau-Chu
Proje Adı: BSR
Proje Müşterisi: Chien Yu-Chieh


BSR IMG #2
BSR IMG #3
BSR IMG #4
BSR IMG #5
BSR IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun