Danuna: Görünmez Musluklu Yenilikçi Lavabo Tasarımı

Ekaterina Matveeva'nın Ödüllü Banyo Mobilyası ve Hijyenik Ürünler Tasarımı

Modern lavabo tasarımında yeni bir yaklaşım olan Danuna, duvar monteli muslukların olmadığı bir banyo deneyimine alışık olan insanlara hitap ediyor. Ekaterina Matveeva'nın tasarladığı bu yaratıcı ve işlevsel ürün, bir lavabo ve musluk kombinasyonu olarak öne çıkıyor.

Matveeva'nın tasarımı, görünürde bir musluk olmamasının yarattığı boşluğun ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Danuna, bir duş drenajının özelliklerini ve gizli bir musluğun işlevselliğini birleştiriyor. Bu, fazladan alan yaratıyor ve cihazın basit ve rahat bir şekilde kontrol edilmesini sağlıyor.

Çeşitli malzemelerden yapılabilecek olan bu entegre musluklu lavabo, mermer, porselen taş, lityum mermer, hijyenik akrilik, paslanmaz çelik, plastik, cam ve hatta dökme demir gibi malzemeleri içeriyor. Lavabonun altı boş, bu da musluğun bakımına erişim sağlıyor. Sifon, duş drenajı gibi düzenlenmiş ve bir termostatın kurulumu mümkün.

650 mm x 450 mm x 220 mm boyutlarındaki bu tasarım, çok fonksiyonlu, lavabo, mikser, hijyenik, havza ve tesisat etiketleriyle tanımlanıyor. Kullanımı kolay, sezgisel ve özlü olan bu tasarım, musluğun engel olmadığı bir aynaya, bir pencerenin önüne veya bir freskoya asılabilir. Dahili mikser, sıçramayı azaltır ve hızlı bir şekilde çorap yıkamak için uygundur.

2017'de Moskova'da geliştirilen ve PinWin uluslararası yarışmasına katılan bu proje, 2021'de Moskova'da değiştirildi ve modernize edildi. Tasarımın araştırma aşamasında, muslukların yüz yıllık varlıklarının insanların hayatlarında ne kadar yerleşik olduğu ve tasarım ne kadar değişirse değişsin, tüm muslukların hemen hemen aynı göründüğü belirlendi.

Yeni bir şeyin en zor kısmı, kendine inanmaktır. Her yaratıcı kişi, Dünya'ya benzersiz ve taklit edilemez bir şey verme hayali kurar. Danuna'nın tasarımı, bir küvetin (musluk yok), bir duş tepsisinin (minimum sifon) ve bir vites kolunun (çamaşır makinesi) fikirlerini birleştiriyor. Minimalizm, maksimum alan ve benzersizlik. Artık musluğa çarpmak yok.

2022'de A' Banyo Mobilyası ve Hijyenik Ürünler Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar için verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ekaterina Matveeva
Görsel Kredileri: Image #1:Ekaterina Matveeva, Creator, 2021. Image #2:Ekaterina Matveeva, Creator, 2021. Image #3:Ekaterina Matveeva, Creator, 2021. Image #4:Ekaterina Matveeva, Creator, 2021. Image #5:Ekaterina Matveeva, Creator, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Ekaterina Matveeva
Proje Adı: Danuna
Proje Müşterisi: Ekaterina Matveeva


Danuna IMG #2
Danuna IMG #3
Danuna IMG #4
Danuna IMG #5
Danuna IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun