UXDA'nın Yenilikçi Tasarımı: AI Konuşmalı Bankacılık

Bankacılığı Daha Doğal ve Erişilebilir Kılan Mobil Uygulama

UXDA'nın AI Konuşmalı Bankacılık adlı tasarımı, bankacılık hizmetlerini daha doğal ve erişilebilir kılan bir mobil uygulamadır. Bu ürün, bankacılık deneyimini yeniden şekillendiren ve kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanan bir çözüm sunar.

AI Konuşmalı Bankacılık, kullanıcıların metin tabanlı sohbet veya sesli komutlar gibi doğal dil etkileşimlerini kullanarak bankacılık hizmetlerine erişmesini sağlar. Bu hizmetler arasında hesap bakiyesini kontrol etme, ödeme yapma ve bir sohbet botu aracılığıyla hatta bir yaşam tarzı sanal asistan aracılığıyla finansal tavsiye alma bulunur. Konuşmalı bankacılık uygulamasının amacı, müşterilere daha doğal hissettiren bir şekilde etkileşime geçmelerine izin vererek bankacılığı daha uygun ve erişilebilir hale getirmektir.

Kullanıcılar, AI sohbet botu veya Siri benzeri bir istekle hızlı bir şekilde bankacılık işlemlerini başlatabilir. Uygulama isteği işler, kullanıcıyı onaylar ve işlemi gerçekleştirir. Hizmet ayrıca kullanıcılara tasarruf etme, yatırım yapma, bağış yapma ve seyahat masraflarının bir kısmını yeşil fonlara otomatik olarak bağışlama veya belirli bir perakendeciye her satın alma işlemi yaptıklarında bir şirketin hissesinin bir kısmını satın alma gibi diğer finansal işlemleri gerçekleştirme konusunda yenilikçi konuşmalı yollar sunar.

UXDA ekibi, bu AI destekli finansal ürünün kullanıcı deneyimini tasarlarken, hedefleri gelecekçilik, merak ve yenilikçilik duygularını uyandırmaktı. Duygusal ve felsefi bir tasarım oluşturmayı ve sofistike ve dengeli bir atmosfer yaratmayı amaçladık. Eşsiz bir sonuç elde etmek için, Bella'nın vizyonerlerinden ilham aldık. Ürünü Los Angeles'taki bir gün doğuşunun renkleri, Floransa'nın Duomo Katedrali'nin ambiyansı ve hatta Japon Zen bahçelerinin huzuruyla doldurmayı hedeflediler. Bankacılık dünyasının dışından ilham alarak, dijital ürüne taze perspektifler getirebildik ve gerçekten benzersiz bir kullanıcı deneyimi yaratabildik.

Bella, konuşmalı bankacılık AI ve makine öğrenme çözümlerinin, kullanıcılarla duygusal bir bağ kuran kişiselleştirilmiş, bağlamsal yanıtlarla zenginleştirilmiş yeni tür bankacılık hizmetleri sağlama potansiyelini göstermektedir. Dijital insan davranışını daha derinlemesine anlamak ve bankacılık deneyimi için yeni bir kenar bulmak için çaba gösterdik. Bu, keskin teknolojiyi güzellik, sevgi ve empatiye dayalı bir tasarımla birleştirmek için cesaret ve yenilikçi bir yaklaşım gerektirdi. Bu, müşteri odaklı UX tasarımının yardımıyla, yıkıcı AI teknolojilerinin bankacılık deneyimine nasıl entegre edilebileceğinin bir örneğidir.

Bu tasarım, prestijli A' Design Award'ın Altın ödülünü kazandı. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikle karakterize olan ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen saygıdeğer ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: UXDA
Görsel Kredileri: UXDA LLC
Proje Ekibi Üyeleri: Alex Kreger | UX Strategist Linda Zaikovska-Daukste | UX Strategist Inese Zepa | Lead UX Architect Santa Paegle | UX Architect Andrew Yeliseyev | Art Director Dmitry Kustov | Lead UI Designer
Proje Adı: AI Conversational Banking
Proje Müşterisi: UXDA


AI Conversational Banking IMG #2
AI Conversational Banking IMG #3
AI Conversational Banking IMG #4
AI Conversational Banking IMG #5
AI Conversational Banking IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun