Gezgin Ruhunuzu Canlandıran Uygulama: Roam

Gong Qi'nin Emosyon Yönetimine Yeni Bir Soluk Getiren Mobil Uygulaması

Hayatın zorluklarına karşı bir sığınak olarak tasarlanan Roam, kullanıcılarına ruhani bir yolculuğa çıkma olanağı sunuyor. Bu oyun tabanlı duygu yönetim uygulaması, kullanıcıların duygularını kaydetmelerini ve daha iyi yönetmelerini sağlıyor.

Toplumdan gelen baskılar karşısında, ne kadar güçlü bir sistem olursa olsun, çökme noktasına gelebilir. Bilgi parçalanması çağında, duygularımız da kolayca etkilenebilir ve aşırıya kaçabilir. Bu noktada, duygu yönetimi çok gereklidir. Roam, kullanıcıların oyunlar aracılığıyla kolayca duygularını kaydetmelerini ve iletişim ve düşünme yoluyla duygularını daha iyi yönetmelerini sağlar.

Roam, iPhone 8 modelini temel alarak ve IOS'un resmi arayüz tasarım özelliklerine atıfta bulunarak tasarlandı. Kullanıcıların "bir yıldızlararası trenin kullanım hakkını kaydetme" işlemiyle resmi olarak bir tren operatörü haline gelmeleriyle başlar. Daha sonra, duygularını kaydederek bu "duygu yolcularını" otobüse bindirmeleri gerekmektedir. Yolcular, dünya bahçesindeki çiçekler veya Kedi Adası'ndaki kediler gibi farklı türlerdeki yaratıklar olabilir ve görünüşleri ve ifadeleri sizin duygularınızdan etkilenebilir.

Örneğin, Kedi Adası'na seyahat ediyorsunuz. Eğer bugün şaşırdıysanız, şaşırmış bir kedi kaydedersiniz. Hayatınızda sizi neyin mutlu ettiğini birbirinizle paylaşabilirsiniz. Eğer üzgünseniz, o zaman üzgün bir kedi kaydedilir. Birbirinizle konuşabilir ve birbirinize açıklama yapabilirsiniz.

Tabii ki, oyuncular aynı zamanda başkalarına tavsiyelerde bulunabilir ve onların duygularını daha iyi aşmalarına yardımcı olabilirler. Oyuncular ayrıca duyguları üzerine düşüncelerini de yazabilirler. Örneğin: "Bugün hava kötü olduğu için üzgünüm. Genellikle yağmurlu günlerde uyumak beni daha iyi hissettirir." Bu durumda, uygulama çözümünüzü tanımlar ve kaydeder. Bir sonraki olası duygu dalgalanmasının nedenini tespit ettiğinde, kullanıcılara önceden uygun çözümler sunabilir.

Roam, 2022'de A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award'da Bronz Ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesini artırır, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gong Qi Yuan Muqi Jin Yuanyuan
Görsel Kredileri: Gong Qi Yuan Muqi Jin Yuanyuan
Proje Ekibi Üyeleri: Gong Qi Yuan Muqi Jin Yuanyuan Wang Feng(Instructor)
Proje Adı: Roam
Proje Müşterisi: Gong Qi Yuan Muqi Jin Yuanyuan


Roam IMG #2
Roam IMG #3
Roam IMG #4
Roam IMG #5
Roam IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun