Özelleştirilmiş Tarım Alanları: Kırsal Kaynakların Yeniden Canlandırılması

Xiaoshuai Jing ve Huicong Hu'nun Kırsal Kaynakları ve Tarımı Dijitalleştiren Yenilikçi Platformu

Çinli tasarımcılar Xiaoshuai Jing ve Huicong Hu, kırsal tarım ve insan kaynaklarını entegre eden bir çevrimiçi platform olan "Özelleştirilmiş Tarım Alanları"nı tasarladılar. Bu platform, kırsal kaynakların kullanımı için yeni bir platform ve kent sakinlerinin tarıma yatırım yapma fırsatları sunuyor.

Çin'de, boşta kalan kentsel araziler büyük bir oranı oluşturuyor ve kırsal nüfusun azalması ciddi bir sorun haline geliyor. Bu nedenle, akıllı tarımın inşasını hızlandırmak gündeme getirildi. Kent kullanıcıları, tarım ürünlerine ve kırsal turizm deneyimine güçlü bir talep gösteriyorlar. Bu nedenle, kent kullanıcılarının bu ihtiyaçlarını nasıl daha iyi karşılayabileceğimiz, kırsal e-ticaretin yeni gelişme yönü haline geldi.

Özelleştirilmiş Tarım Alanları, arazi kiralama, tarım, kırsal turizm, 5G yayıncılık, çevrimiçi pazarlama ve çevrimiçi bağış modülleri içeren yenilikçi bir çerçeve benimser. Bu platform, kırsal kaynakların kullanımı için yeni bir platform ve kent sakinlerinin tarıma yatırım yapma fırsatları sunuyor. Tasarımın gerçekleştirilmesi aşamasında Photoshop, Illustrator ve Adobe Experience Design kullanıldı.

Platform, kullanıcıların en yakın arazi ve doğal köyü seçmelerine, Arazi Detayları'nı görüntüleyerek arazide yetiştirilebilecek tarım ürünlerinin türlerini elde etmelerine olanak sağlar. Ayrıca, kullanıcılar 5G Canlı Yayın aracılığıyla bitkilerin büyüme durumunu gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir ve tarım ürünlerinin hasat planlarını önceden yapabilirler. Aynı zamanda, kullanıcılar Arazi Detayları'na tıklayarak saha ziyaretleri yapabilir veya çevrimdışı çiftlik deneyim hizmetlerini rezerve edebilirler.

Hasat edilen tarım ürünleri için, kullanıcılar Ticaret sayfası aracılığıyla diğer kullanıcılarla çevrimiçi tarım ürünleri ticareti yapabilirler. Son olarak, kullanıcılar ürünlerin büyüme durumuna göre önceden satış bilgileri yayınlayabilir ve bunları platformda satabilirler. Ayrıca, kullanıcılar hasat ettikleri tarım ürünlerini çevrimiçi olarak Bağış yaparak topluma katkıda bulunabilirler.

Özelleştirilmiş Tarım Alanları, kırsal Çin'in tarımsal ve insan kaynaklarını entegre etmek için tasarlandı. Yeni bir çerçeve benimseyerek, kırsal canlanma için tarımın gelişimini teşvik eden yeni bir yol sunar ve kentsel insanların tarıma yatırım yapma fırsatlarını açar. Bu tasarım, 2021'de A' Mobil Teknolojiler, Uygulamalar ve Yazılım Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xiaoshuai Jing
Görsel Kredileri: Images by Xiaoshuai Jing, Huicong Hu, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Xiaoshuai Jing Huicong Hu
Proje Adı: Customized Farmland
Proje Müşterisi: Xiaoshuai Jing


Customized Farmland IMG #2
Customized Farmland IMG #3
Customized Farmland IMG #4
Customized Farmland IMG #5
Customized Farmland IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun