Booxpace: Hibrit Çalışma Modeline Yenilikçi Çözüm

Ezgi Gök ve İsmail Malcok tarafından tasarlanan Booxpace, hibrit çalışma modeline uyum sağlamayı kolaylaştırıyor.

Pandemi ile birlikte hayatlarımızda büyük değişiklikler yaşandı. Özellikle uzaktan ve hibrit çalışma modelleri yaygınlaştı ve iş hayatını değiştirdi. Hızla değişen hibrit çalışma modelinde yeni ihtiyaçlar ortaya çıktı. Booxpace, bu ihtiyaçlara yönelik olarak hibrit çalışma ofislerinin esnek ve kolay kullanımını sağlamayı hedefliyor.

Booxpace, hibrit çalışma modeline sahip şirketler için geliştirilmiş bir ofis rezervasyon uygulamasıdır. Booxpace ile çalışanlar, park ve yemek seçenekleri gibi detaylarla rezervasyon oluşturabilirler. Zaman dilimindeki kapasiteye göre seçim yapabilir, rezervasyonun mevcut kapasite durumunu takip edebilir ve yaklaşan rezervasyonlarını gözden geçirebilirler. Aynı rezervasyonu yapan meslektaşlarını bile görebilirler.

Booxpace, kullanıcı odaklı bir tasarım yaklaşımı ile geliştirildi. Tasarım sürecinde hedef kullanıcılarla röportajlar yapıldı ve pazar araştırması gerçekleştirildi. Figma, Adobe Illustration ve Adobe Photoshop gibi araçlar kullanılarak tasarlandı. Uygulama, iOS ve Android sistemler için tasarlandı.

Booxpace, pandemi sonrası iş hayatı hakkında insan kaynakları departmanları ve çalışanlarla yapılan röportajlar sonucunda ortaya çıktı. Empati ve müşteri yolculuğu haritaları, değer önerisi tuvali gibi araçlar kullanıldı. Sonuç olarak, insanlar sağlıklarını korurken sosyalleşme ihtiyacı duyuyorlardı. Şirketler, pandemi sonrası yeni çalışma modelini yönetme konusunda endişeliydiler. Her tasarım aşamasında prototiplerimizi kullanıcılarla test ettik. Çalışanların sorunlarını çözerken, şirketlere değer katacak çözümler oluşturduk.

Booxpace, gönüllü bir proje ekibi tarafından geliştirildi. Ekip üyelerinin girişimcilik ruhunu canlı tutmak, gönüllü bir temelde geliştirildiği için en büyük zorluktu. Pandemi koşulları altında, insanlar sosyalleşmek istiyor ancak hasta olmaktan korkuyorlar. Ayrıca, evcil hayvanlarından ayrılmak istemiyorlar. Şirketler açısından, pandemi öncesinde şirketin kapasitesini biliyorlardı ancak pandemi sonrası her gün kişi sayısı değişiyordu.

Booxpace, 2022'de A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı yeteneklere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ezgi Gok and Ismail Malcok
Görsel Kredileri: Illustration family that is used in the app: Creative Commons License CC0 Free for commercial or personal use by Pablo Stanley. Icons that are used in the app: Free Creative Commons licenses Font license that is used in the app: https://scripts.sil.org/OFL Phone and people mockups that are used optional images: Item License Code: 42YV7QPGZHhttps://elements.envato.com/iphone-mockup-JTBQKFC Item License Code: BW4FK9LM2Shttps://elements.envato.com/iphone-11-pro-clay-mockup-GZS8ZAB Item License Code: 65DUG4PT7Vhttps://elements.envato.com/iphone-11-pro-clay-mockup-6GTWKPQ Video Template and music that is used in video: Item License Code: KW8MZN4ECG Item URL: https://elements.envato.com/digital-agency-opener-KQEBFF4 Item License Code: YFEZCL327X Item URL:https://elements.envato.com/minimal-5CDP3A8
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Ezgi Gok Creative Director: Ismail Malcok
Proje Adı: Booxpace
Proje Müşterisi: Ezgi Gok and Ismail Malcok


Booxpace IMG #2
Booxpace IMG #3
Booxpace IMG #4
Booxpace IMG #5
Booxpace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun