Pullman Yuxi: Doğa ile Uyumlu Lüks Bir Otel Tasarımı

Luo Dan'ın Yuxi'deki Doğal Güzelliklerden İlham Aldığı, Yunnan'ın Benzersiz Zanaatkarlığını Yansıtan Çalışması

Çinli tasarımcı Luo Dan, Yuxi şehrinin doğal güzelliklerinden ilham alarak Pullman Yuxi'yi tasarladı. Doğa ile uyumlu bir otel yaratma hedefiyle, Luo Dan, oteli ve çevresini bir bütün olarak ele alarak, iç ve dış mekanları birleştirdi. Bu sayede otel, dağların ve doğanın etkileyici manzarasıyla bütünleşti.

Projenin ilham kaynağı, Yuxi'nin dağlık bölgelerindeki yağmur damlaları, yemek pişirme dumanı ve bulutlar oldu. Luo Dan, modern zanaatkarlık ve estetik anlayışıyla binayı ve dağı ustaca birleştirdi, böylece doğayla etkileşim hissi tasarımın öne çıkan özelliği oldu. İç ve dış mekanlar, arazi ve bina aracılığıyla birbirine bağlandı, böylece otelde bulunanlar sanki resmedilmiş bir dağ doğasının içindeymiş gibi hissetti.

Projenin hedefi, doğayla uyumlu bir otel yaratmaktı. Dış mekan manzarasından en iyi şekilde yararlanmayı hedefleyen Luo Dan, suyu bir araç olarak kullanarak dünyanın renklerini ve Yuxi'nin panoramasını betimledi. Bu da otel için sembolik bir hafıza noktası ekledi. Çin resmindeki sanatsal kavram ve imgeler, sade ve zarif bir şekilde mekana uygulandı, bu da zengin doğu güzelliğini yansıttı.

Luo Dan, Yunnan'ın benzersiz zanaatkarlığını, geleneksel etnik mimarinin dokusunu ve benzersiz detayları iç tasarıma uyguladı. Bu sayede bölgenin geleneklerini ve yerel insani ruhunu derinden yansıttı. Geleneksel unsurlara yeni bir yorum getirerek, detaylarda yaşam sanatını ifade etti.

Otel, yaklaşık 34.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve toplam inşaat alanı yaklaşık 60.000 metrekare. Bu proje, iç ve dış mekanları arazi ve bina aracılığıyla birleştirerek, iç mekanın ve dış doğal manzaranın birleşimini sağladı. Proje, Ağustos 2021'de Yunnan Eyaleti, Yuxi Şehri, Çin'de başladı ve Temmuz 2022'de tamamlandı.

Proje sürecinde, dağlık arazi tasarıma belirli kısıtlamalar getirdi. Ancak tasarım ve inşaat, orijinal doğal çevrenin korunmasını göz önünde bulundurdu. Her odanın bol ışık almasını sağlayan zekice bir tasarım ile çevre dostu malzemelerin kullanımı, yakındaki ormanın bitki örtüsü ve hayvanları üzerindeki etkiyi azalttı.

Proje, doğayla uyumlu bir otel yaratma hedefiyle gerçekleştirildi. Yuxi'nin manzarasından ilham alınarak, yağmur damlaları, yemek pişirme dumanı ve dağlardaki bulutlar gibi unsurlar kullanıldı. Su, Yuxi'nin panoramasının renklerini betimlemek için bir araç olarak kullanıldı ve otel için sembolik bir hafıza noktası ekledi. Çin resmindeki sanatsal kavram ve imgeler, sade ve zarif bir şekilde mekana uygulandı, bu da zengin doğu güzelliğini yansıttı. Güzel manzarayı seyrederken, burada toplananların insan ve doğa arasındaki ilişkiyi yeniden keşfetmesine ve tanımlamasına olanak sağladı.

Proje, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve harika sanatsal becerilere sahip, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel düzeydeki başarılarını gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Luo Dan - DDA
Görsel Kredileri: Photographer:Jiang GuoZeng
Proje Ekibi Üyeleri: Luo Dan
Proje Adı: Pullman Yuxi Yunnan
Proje Müşterisi: Luo Dan - DDA


Pullman Yuxi Yunnan IMG #2
Pullman Yuxi Yunnan IMG #3
Pullman Yuxi Yunnan IMG #4
Pullman Yuxi Yunnan IMG #5
Pullman Yuxi Yunnan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun