Yang Hsiang-Yu'nun Holo Penetrasyon Projesi: Çevre Dostu Modernliğin Yeni Yüzü

Organik ve Çevre Dostu Ürünlerin Satışını Yeniden Tanımlayan Çağdaş Bir Mağaza Tasarımı

Yang Hsiang-Yu'nun Holo Penetrasyon projesi, bir kozmetik markası olan holo'nun eski bir sokak evinin zemin katını yeniden tasarlayarak, çevre dostu ve modern bir mağaza yaratma çabasını anlatıyor.

Projenin ilham kaynağı, yeni doğanın karmaşıklığını hatırlatan saf beyaz taban ve teknolojiye havalı bir his veren minimalist çizgilerdir. Bu yenilikçi tasarım, holo markasının doğallık, organiklik ve çevre dostluğunu vurgulayan ürünlerini sergilemek için ideal bir ortam yaratıyor.

Mağazanın benzersiz özellikleri arasında, ürünlerin satıldığı ve bir fotoğraf çekim köşesinin bulunduğu karmaşık bir moda kahve dükkanı bulunuyor. Bu, güzellik ve kişisel bakım pazarındaki ısınan rekabet göz önüne alındığında, markanın alışılmış tezgahından ayrılmaya karar verdiği bir strateji.

Yenileme için kullanılan malzemeler düşük formaldehitli yeşil malzemelerdir. Örneğin, giriş kapısının yan duvarı çevre dostu ahşap-plastik kompozittir. 3 boyutlu tasarıma sahip olan birkaç yükseklik, etkili bir paslanmaz çelik kaplama olan gümüşle kaplanmıştır. Mağazanın genelindeki duvar cepheleri ve zemin, parlak rengiyle bir mekansal büyütme etkisi yaratan çevre dostu çimentolar kullanılarak yenilenmiştir.

Mağazanın ön cephesi, yoldan biraz uzakta ve bir adım daha yüksekte tutulmuştur. Bu, hafifçe yükseltilmiş yatay görünümün, izleyicilerin görsel hissini derinleştirmesini sağlar. Sağ taraftaki giriş, ön kapıdan girmeden önce bir dönüş yapmayı gerektirir; bu benzersiz trafik akışı tasarımı, girişi, marka adının lazerle kazınmış harflerinin arka plan olduğu bir fotoğraf çekim ve check-in köşesi haline getirir.

Proje, Jan 2022'de, Taipei City, Tayvan'da tamamlandı. Araştırmalar, mağazanın iki yan duvarında işlevin öne çıkan noktalarını belirledi: bir duvarın yanında, gümüş paslanmaz çelikle kaplı banklarla ve kübik şekilli beyaz mat akrilik masa ile geometrik olarak boyutlu battements'i hatırlatan yemek takımları bulunuyor. Bu, ziyaretçilerin genellikle bir mola verip kahve ve hafif yemeklerin tadını çıkardığı yerdir. Duvara takılan markanın büyük siyah harfleri de bir trend hissi verir.

Kasadanın aynı zamanda kahve yapma alanı olduğu ve kasadanın hacminin de paslanmaz çelikle kaplandığı belirtilmelidir. Tezgahın arkasındaki su lavabosu, iş tezgahı ve depolama dolabının sorunsuz işleyişini sağlamak için, su boruları arka taraftaki su kaynağından uzatılır. Üst kısma da bir lineer difüzör monte edilmiştir. Proje, dostane bir bütçeyle tamamlanmasına rağmen, alanına kalite katıyor ve ikonik olduğu için marka imajı oluşturmada büyük bir yenilik sunuyor.

Yang Hsiang-Yu'nun Holo Penetrasyon projesi, holo markasının doğal, organik ve çevre dostu kozmetik, cilt bakım ürünleri ve bardakları için eski bir sokak evinin zemin katının yenileme projesidir. Güzellik ve kişisel bakım pazarındaki artan rekabet göz önüne alındığında, geleneksel marka tezgahından uzaklaşma kararı alındı ve yerine şık bir kahve dükkanı seçildi, burada müşteriler ürünleri satın alabilir ve bir fotoğraf çekim köşesinden yararlanabilirler.

Proje, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel ve profesyonel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yang Hsiang-Yu
Görsel Kredileri: The One Creative Interior Design Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Yang Hsiang-Yu
Proje Adı: Holo Penetration
Proje Müşterisi: Yang Hsiang-Yu


Holo Penetration IMG #2
Holo Penetration IMG #3
Holo Penetration IMG #4
Holo Penetration IMG #5
Holo Penetration IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun