Hideaway Cafe: Japon Restorasyon Dönemi ve Batı Tasarımının Mükemmel Birleşimi

Pang Yu Kuo ve Pan Hsien Kuo'nun Tasarladığı Hideaway Cafe, Japon ve Batı Kültürlerinin Uyumuyla Göz Kamaştırıyor

Yeni Taipei Şehri'ndeki Xike Tren İstasyonu'nun yanında yer alan Hideaway Cafe, Japon Restorasyon dönemini yeniden canlandıran ve batı tasarım stilini benimseyen bir restoran. 30 yıldan fazla bir süredir hizmet veren bu mekan, Pang Yu Kuo ve Pan Hsien Kuo'nun tasarımıyla yeniden hayat buldu.

Hideaway Cafe, öncelikle çevresindeki ofis çalışanları ve aileler için hizmet veren bir restoran. Ancak, yenileme çalışmalarının başında, mekanın durumu pek de iyi değildi. Pang Yu Kuo ve Pan Hsien Kuo'nun planı, Doğu ve Batı kültürlerini harmanlayarak, Japon Restorasyon dönemini yeniden canlandırmak ve batı tasarım stilini benimsemek oldu.

Restoran, eski bir toplulukta yer alıyor ve yakınında yeni bir bilim parkı bulunuyor. İnsanlar işten çıktıktan sonra veya treni beklerken bu restoranda rahatlamak için geliyorlar. Restoranın adı "Hideaway Cafe" (Saklanma Kafe) ve mekan, insanlarla "saklambaç" oynuyor ve toplulukta "saklanıyor" gibi görünüyor. Bu durum, restoranın gizliliğini korurken arama ilgisini de artırıyor.

Restoranın oturma alanı iki bölüme ayrılmış. Bir bölüm tezgahın önünde yer alırken, diğer bölüm tezgah alanının yanında ve daha özel bir konumda bulunuyor. Özel oturma alanında bir ahşap kapı çerçevesi bulunuyor. Bu çerçeve, küçük toplantılar sırasında farklı oturma alanlarını bloke etmek için perde eklemek amacıyla kullanılıyor.

Hideaway Cafe'nin yöneticisi Japon uyruklu ve yıllardır Tayvan'da yaşıyor. Bu nedenle, iç tasarımda Japon Meiji Restorasyon stilini yeniden canlandırdık. Cam duvar lambaları, seramik karolar, çam ağaçları gibi unsurları kullandık. Ayrıca, iç mekanı dış mekana döndürmek ve insanların bazen ağacın altında içki içme Japon geleneğini sürdürmek için Japon Sake ve ağaç ekledik.

Proje, 2018 yılının Ağustos ayında Yeni Taipei Şehri'nde başladı ve 2019 yılının Şubat ayında tamamlandı. Bu tasarım, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir hale getirme katkısı sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pang Yu Kuo
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Jin Yu Lin, The interior of Hideaway Cafe, 2019. Image #2: Photographer Jin Yu Lin, The interior of Hideaway Cafe, 2019. Image #3: Photographer Jin Yu Lin, The interior of Hideaway Cafe, 2019. Image #4: Photographer Jin Yu Lin, The interior of Hideaway Cafe, 2019. Image #5: Photographer Jin Yu Lin, The interior of Hideaway Cafe, 2019. Producer: Yu Chi Zeng
Proje Ekibi Üyeleri: Pang Yu Kuo and Steven Kuo
Proje Adı: Hideaway Cafe
Proje Müşterisi: Pang Yu Kuo


Hideaway Cafe IMG #2
Hideaway Cafe IMG #3
Hideaway Cafe IMG #4
Hideaway Cafe IMG #5
Hideaway Cafe IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun