Doğadan İlham Alan Roberta Rampazzo'nun Fan Masa Tasarımı

Brezilyalı Tasarımcının Doğal Taşlardan Esinlenerek Oluşturduğu Eşsiz Mobilya Koleksiyonu

Doğanın eşsiz ve benzersiz taşlarından ilham alan Roberta Rampazzo'nun Fan masa tasarımı, grafik ve çarpıcı bir şekilde formları keşfederken, tasarımcının yaratımlarında her zaman mevcut olan duygusal öğeleri de içeriyor.

Graphic koleksiyonunun bir parçası olan Fan masa, Brezilya taşları ile üretilmiş ve hammaddeyi hafif ve benzersiz bir şekilde kullanan minimalist ve ifade gücü yüksek parçaları içeriyor. Sonuç olarak, cesur, zamansız ve aynı zamanda bir sanat eseri olarak da hizmet veren işlevsel bir mobilya parçası ortaya çıktı.

Marble gibi ağır bir malzeme ile yapılan bir masa, hafif ve benzersiz bir parçaya dönüştürüldü. Fan serisi, grafik ve zamansız bir dil ile tasarlanmış bir kahve masası, yemek masası ve yan masa içeriyor.

Masa, su kesimi ve el yapımı yüzey işlemi ile üretildi. Mermer, her iki tarafta da manuel olarak cilalandı. Masa, genişliği 450mm, derinliği 450mm ve yüksekliği 550mm olan teknik özelliklere sahip.

Proje, 2022 Temmuz'unda Londra'da başladı ve 2023 Ocak'ında Brezilya'nın Cachoeiro de Itapemirim kentinde tamamlandı ve 2023 Nisan'ında Salone del Mobile'da sergilendi.

Tasarım sürecinde, ağırlık, güzellik ve dayanıklılık açısından kullanılacak en iyi taşlar üzerinde araştırmalar ve çalışmalar yapıldı. Ayrıca, parçanın uygun ağırlık ve işlevsellik için doğru boyutlara sahip olması gerektiği belirlendi.

Fan masa, doğal malzemelerin nasıl benzersiz ve işlevsel mobilya parçalarına dönüştürülebileceğinin muhteşem bir örneği. Koleksiyon, bir kahve masası, yemek masası ve yan masa içeriyor, tümü zarafet ve sofistikasyon saçan grafik ve zamansız bir dil ile tasarlandı.

Tasarımın görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri Saito Studio'ya aittir. Bu tasarım, 2023'te A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamaları içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Roberta Rampazzo
Görsel Kredileri: Saito Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Roberta Rampazzo
Proje Adı: Fan
Proje Müşterisi: Roberta Rampazzo


Fan  IMG #2
Fan  IMG #3
Fan  IMG #4
Fan  IMG #5
Fan  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun