Yenileyici Bir Zarafet: Jung Chieh Cheng'in Ödüllü Tasarımı

Ev Tasarımında Ferahlatıcı ve Zarif Bir Yaklaşım

Ev sahibinin ihtiyaçları ve beklentilerini yansıtan, ferahlatıcı, rahat ve hoş bir görüntü oluşturan bir ev tasarımı. Jung Chieh Cheng, bu tasarımında, ev sahibinin mavi tonlara olan düşkünlüğünü ve işi gereği geniş depolama alanına ihtiyaç duymasını dikkate alarak, karmaşık dokulara sahip malzemeler yerine ferahlatıcı dokulara sahip açık renkli ahşap kaplamaları tercih etmiştir.

Ev tasarımında her düzenlemeyi titizlikle incelerken, Cheng, halka açık alanda hafif renklerle boyanmış ahşap kaplamalar ve kum taşı dokusuna sahip sistem mobilya panolarını bir araya getirerek ferahlatıcı, rahat ve hoş bir görüntü oluşturmuştur. Bu tasarım, evin iç mekanını ferahlatıcı ve zarif bir stile sahip olacak şekilde tasarlamıştır.

Ev, sıcaklık, nem ve havalandırmayı kontrol eden bir sistemle donatılmıştır. Entegre kontrol sistemi, sürekli sıcaklık, nem ve oksijen seviyelerini optimal seviyelere ayarlar. Ayrıca, sistem konutun havasındaki PM2.5 partiküllerini temizler, böylece aile alerjiden korunur. Tasarımın temel değeri, eve yeni bir hayat vermektedir.

Cheng, bu projede, geleneksel hava temizleyicilerden daha etkili bir hava temizleme işlevine sahip olan Clair Cube hava temizleyiciyi kullanmıştır. Patentli e2f elektrostatik filtre, 0.1 mikrometreden daha küçük zararlı maddeleri, örneğin toz, virüs, bakteri, alerjenleri etkili bir şekilde temizler.

Entegre sistem, tavanın üzerine monte edilmiş olup, havalandırma, sıcaklık ve nem kontrolü sağlar. Aynı zamanda aydınlatma işlevine de sahip olmalıdır. Bu talepler, aşırı boru, delik açma ve tavanın alçaltılması gibi sorunlar çözülünceye kadar karşılanamazdı.

Projede, TV duvarı, parlak dokuları, koyu renkleri ve düzensiz beyaz desenleri ortaya çıkaran doğal taşla dekore edilmiştir. Her biri TV'nin yanında bulunan hoparlörler, ince kaliteyi ortaya koyar ve siyah duvarın genişletilmiş boyutunu görsel olarak dengeler. Halka açık alanda süslenen tavuskuşu mavi ve Hermes turuncusu kahve masaları dikkat çekici, ferahlatıcı ve canlandırıcıdır.

2020 yılında Kaohsiung, Tayvan'da tamamlanan bu proje, 165 metrekarelik bir alana sahiptir. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JUNG-CHIEH CHENG
Görsel Kredileri: Image #1-10 : Photographer Hsin Yeh Liu, Refreshing in Grace, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Jung Chieh Cheng
Proje Adı: Refreshing in Grace
Proje Müşterisi: JUNG-CHIEH CHENG


Refreshing in Grace IMG #2
Refreshing in Grace IMG #3
Refreshing in Grace IMG #4
Refreshing in Grace IMG #5
Refreshing in Grace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun