Yenilikçi Mutfak Atığı Yönetimi: Creeks

Youking Design'dan Düşük Karbonlu, Sürdürülebilir Bir Çözüm

Çevreyi kirleten mutfak atıklarının yeniden kullanılmasını hedefleyen Youking Design, enerji tasarruflu ve çevre dostu bir mutfak atığı yönetim ekipmanı olan Creeks'i tasarladı.

Çoğu zaman, mutfak atıkları israf edilir ve çevre kirliliğine neden olur. Bu durumu çözmek için Youking Design, mutfak atıklarını düşük karbonlu bir şekilde yeniden kullanmayı hedefleyen Creeks'i tasarladı. Bu ekipman, mikrobiyal tam aerobik ayrışma teknolojisi kullanılarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Küçük restoranlar, kantinler, büyük aileler ve diğer sahneler için uygundur. Enerji tasarrufu, çevre koruma, yüksek verimlilik, kirlilik yok, koku yok ve düşük işletme maliyeti gibi özelliklere sahiptir.

Creeks'in dış malzemeleri, paslanmaz çelik, yüzey fırın boya ve transfer baskı teknolojisi ile işlenmiştir. Teknik olarak, ekipman mikrobiyal tam aerobik ayrışma teknolojisini benimser. Bu, mutfak atıklarının yönetimi ve çevre koruma konusunda yeni bir adımı temsil eder.

Ürün, 1100mm (U) x 900mm (G) x 915mm (Y) ölçülerindedir. Anahtar kelimeler arasında Çevre Koruma, Mutfak Atığı, Düşük Karbon ve Sürdürülebilir bulunmaktadır. Tasarım ekibi, tasarımcılar Zhong Cheng, Lang Shangfei, Feng Kexin ve mühendis Yang Maozhou'dan oluşmaktadır.

Creeks, mutfak makinesine bir kez mikrobiyal aşılar ve yardımcı malzemeler ekledikten sonra, her gün sürekli olarak gıda atığı eklenir ve bu bir aydan fazla sürebilir. Gıda atığını dışarıya dökme ihtiyacı yoktur. Gıda atığının ayrışmasının azalması %95'e yakındır, bu da gıda mutfak toplama ve merkezi tedavi sorununu kaynaktan çözer.

Proje, Ağustos 2022'de Shenzhen'de tasarlandı ve tasarım Kasım 2022'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, tasarımcılar sürdürülebilir kalkınma kavramından yola çıkarak bu ekipmanı müşterilerle birlikte tasarladılar. Mutfak atığının geri dönüşümünü bir fırsat olarak görerek, çevre koruma kavramını her restoran ve aileye nüfuz etmeyi ve uzak adalar, plato ve diğer ihtiyaç duyulan yerlere daha yüksek kaliteli mutfak atığı tedavi hizmetleri sağlamayı umuyorlar. Bu, sadece mutfak atığından kaynaklanan çevre sorunlarını azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda gidip gelme taşımacılığından kaynaklanan kirliliği de azaltacak, karbon nötraliteye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunacaktır.

Creeks, 2023'te A' Endüstriyel Ekipman, Ticari ve Ağır Hizmet Tipi Aletler Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynakları doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcıca dahi tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Be Genius Design
Görsel Kredileri: Photo # 1: Photographer Lang Shangfei,Feng kexin,2022. Photo # 2: Photographer Lang Shangfei,Feng kexin,2022. Photo # 3: Photographer Lang Shangfei,Feng kexin,2022. Photo # 4: Photographer Lang Shangfei,Feng kexin,2022. Photo # 5: Photographer Lang Shangfei,Feng kexin,2022. Video Credits: Feng kexin,2022
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Zhong Cheng, Designer: Lang Shangfei, Designer: Feng Kexin, Engineer: Yang Maozhou.
Proje Adı: Creeks
Proje Müşterisi: Be Genius Design


Creeks IMG #2
Creeks IMG #3
Creeks IMG #4
Creeks IMG #5
Creeks IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun