Geleceğin Tasarımı: The R Series

Christian Geistberger'in Ödüllü Endüstriyel Tasarımı

Ölçüm otomasyonunda uzmanlaşmış PROFECTRONICS'in ürün ailesi, otomatik sistemlerin aletlerini sürdürülebilir ve tasarım ve teknoloji talebiyle yerleştirmeyi hedefliyor. Bu hedef, The R Series adı verilen yeni bir raf sistemini doğurdu.

PROFECTRONICS raf tasarım ailesi, ürün ailesi içinde yukarı ve aşağı uyumlulukla karakterize edilir. Merkezi 19 inçlik raf sisteminin yanı sıra, Rack R90 ve Rack R180, her bir yanında kolayca erişilebilir bir veya iki montaj alanına sahiptir. Bu alanlar, elektrikli şalt cihazı montajları, IT sistemleri veya benzeri için yer sağlar. 19 inçlik çekirdek ve montaj alanlarının tasarım ayrımı sayesinde, son derece hassas ölçüm cihazları, geleneksel elektrikli cihazlarla birleştirilebilir ve tüm bunlar tek bir mobil sistemde gerçekleştirilebilir.

Malzeme seçimi, şirketin felsefesi ile uyumlu olarak yapılmıştır. Tüm raf sistemi hafif alüminyumdan üretilmiştir. Daha düşük ağırlık ve bu nedenle azaltılmış taşıma maliyetleri ve Co2 tasarrufu, daha yüksek üretim maliyetlerini haklı çıkarır. Köşeler ve yüzeyler geri döndürülmüş PET-HD malzemelerden yapılmıştır. Alüminyum yapısı ve geri döndürülmüş plastik, raf ailesine belirli bir "ağır hizmet" görünümü verir, ancak daha yakından incelendiğinde veya detaylı çözümler üzerinde düşünüldüğünde, ince mekanik ve iyi düşünülmüş bir yapı elemanı olarak öne çıkar.

The R Series ailesi, laboratuvarlarda, geliştirme departmanlarında, ama aynı zamanda üretim hatları için son hattı test sistemleri olarak kullanılan test sistemlerinin temelini oluşturur. Bu ekipman hattının tasarımı, işlevselliğe, basit operasyona odaklanır ve modüler bir yapı seti olarak tasarlanmıştır. Net kompakt tasarım ve dayanıklılık, "form duygusal işlevi takip eder" prensibine dayanan tasarım kriterleridir. Birkaç basit adımla, ilgili modüller çerçeve yapısına yerleştirilebilir veya değiştirilebilir. Aynı şey, servis ve bakım çalışmalarını kolaylaştıran kaplama parçalarının montajı ve demontajı için de geçerlidir.

Proje, Mart 2021'de Avusturya'nın Linz kentinde başlatıldı. Tek bir ürünle başlayarak, aile, müşterilerimizin ihtiyaçlarına adım adım tasarlandı ve geliştirildi. Tasarımın en zor kısmı işlevselliği sağlamaktı. Örneğin, rafın farklı alanları, hermetik olarak mühürlenmeli, elektromanyetik radyasyonu korumalı, su geçirmez, hafif ve aynı zamanda tüm gün kullanım için ergonomik olmalıdır. Geri dönüştürülebilirliğin pahasına özel veya kompozit malzemelerin kullanılması söz konusu olamazdı.

Christian Geistberger'in bu tasarımı, 2023 yılında A' Endüstriyel Ekipman, Ticari ve Ağır Hizmetli Cihazlar Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Christian Geistberger
Görsel Kredileri: Christian Geistberger
Proje Ekibi Üyeleri: Christian Geistberger, Profectronics GmBH Rainer Atzlinger, RDD Design
Proje Adı: The R Series
Proje Müşterisi: Christian Geistberger


The R Series IMG #2
The R Series IMG #3
The R Series IMG #4
The R Series IMG #5
The R Series IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun