Vienna'nın Keşfi: Tarihi ve Görsel Bir Yolculuk

Christina Ullman'ın Kaleminden Tarihi Bir Miras

Christina Ullman'ın tasarladığı "Discovering Vienna" isimli kahve masası kitabı, geçmişin izlerini sürüyor. 1700'lerin sonlarında Virginia'da kurulan Vienna şehrinin kurucu ailelerinin görsel tarihini sunuyor.

Christina Ullman'ın tasarımı, 1800'lerin sonlarındaki vintage tipografi ile erken 1700'lü yıllardan kalma tarihi ve fotoğraf kitaplarındaki dekoratif çizgiler ve çerçeve bordürlerinden ilham alıyor. Kitabın metinleri görsellerin ve eşlik eden açıklamaların etkisini artırmak için minimal tutulmuş. Kitabın araştırma süreci oldukça zorlayıcıydı; kaynaklar dünya çapındaki çeşitli kütüphane ve arşivlerde keşfedildi.

Kitap, 1700'lerin sonlarında Virginia'da Vienna şehrini kuran iki ana ailenin görsel tarihini sunuyor. Tarihi belgeler, haritalar ve diğer eserlerle dolu olan bu eser, her iki ailenin Amerikan kolonileri ve Avrupa'daki olaylar ışığında eylemlerine bağlam sağlıyor. Ayrıca, her iki ailenin soyu, İngiliz monarşisine ve Viking savaşçılarına kadar izleniyor.

Proje, Christina Ullman'ın kitap için araştırma yapması, içeriği yazması ve tasarımını üstlenmesiyle eşsiz bir nitelik taşıyor. 10"x10" boyutlarında sert kapaklı bir kitap olarak tasarlanan "Discovering Vienna", görsel ve tarihi bir yolculuğun kapılarını aralıyor.

Kitap, Vienna şehrinin kurucuları Dr. John Briscoe IV ve Dr. Joseph Spencer, Jr.'ın tarihini ve mirasını konu alıyor. Diğer kitaplar bölgenin erken dönem yaşamını anlatırken, bu eser soy ağacını izleyerek ve kurucuların erken yaşamlarını belgelerken bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Christina Ullman, yazar ve tasarımcı olarak bu projede tam yetkiye sahipken, müşteri yayın için içerik taslağına geri bildirimde bulundu. Tarihi belgelerin yerini belirlemek ve olayların doğruluğunu doğrulamak, dünya çapındaki tarihi topluluk ve kütüphane arşivlerinde malzemelerin bulunması gerektiğinden büyük bir meydan okumaydı.

Keşif, çatışma ve dayanıklı öncü ruhun denemeleriyle dolu hikayeler, 1700'lerin sonlarında West Virginia'da Vienna şehrini kuran iki ana ailenin mirasının ilk belgelenmesini oluşturuyor. Viking savaşçılarından İngiliz monarşisine, Amerikan soylularından koloni generallerine kadar, yayın, ailelerin tarihini ve soyunu, dünya olayları ışığında anlamlandıran arşiv belgeleri, haritalar ve diğer eserler içeriyor.

2024 yılında A' Print ve Published Media Design Award'da Bronz ödülüne layık görülen bu tasarım, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren ve yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlar arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Christina Ullman
Görsel Kredileri: All images copyright Christina Ullman, Ullman Design, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Christina Ullman, Author and Designer
Proje Adı: Discovering Vienna
Proje Müşterisi: Ullman Design


Discovering Vienna IMG #2
Discovering Vienna IMG #3
Discovering Vienna IMG #4
Discovering Vienna IMG #5
Discovering Vienna IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun