Ancora: Analog İletişimin Yeniden Canlanması

Keiichiro Yanagi'nin Yenilikçi Tasarımı: Analog İletişimi Yeniden Keşfetmek

Dijitalleşme ve bilgi iletişim teknolojileri hızla ilerlerken, Keiichiro Yanagi'nin tasarımı Ancora, analog iletişimin yeniden canlanmasına odaklanıyor. Bu tasarım, yazma ritüellerini yeniden canlandırarak, kişiselleştirilebilir dolma kalem ve kokteyl karıştırıcısı kullanılarak mürekkep karıştırma gibi özel deneyimler sunuyor.

Keiichiro Yanagi - Harajuku Design Inc. tarafından tasarlanan Ancora, dolma kalem ve kırtasiye ürünleri satan bir marka mağazasıdır. Ancora, yazma ve kalpten çizim yapmanın sunduğu sevinç ile birlikte özel bir deneyim sunan, çeşitli şekillerde birleştirilebilen kişiselleştirilebilir dolma kalemler ve kokteyl karıştırıcısı kullanılarak mürekkep karıştırma gibi değerleri yeniden değerlendirir.

Tasarım, yazmanın temel ritüellerini takip eder: kalemi mürekkeple doldurma, yazmadan önce karalamalar yapma vb. "Herkes için" tasarımı, formun basitliğini kişiselleştirmenin karmaşıklığı ile birleştirir. Sembol marka, dolma kalemin ucundan gelen bir el yazısı çizgiyi (bir karalama olarak) ve merkezinde marka adının baş harfi olan "A"yı gösterir. Grafik tasarım, renkli mürekkep damlalarını ve kalemin yazdığı el yazısı çizgileri ifade eder.

Ürün ve paketin oluşturulmasında birçok malzeme kullanıldı. Ürünlerin farklı türleri olduğu için boyutlar değişebilir. Tasarım, marka kimliği etiketi ile tanımlanır ve "Markalaşma" anahtar kelimesi ile etiketlenir.

Tasarım ekibi, yaratıcı direktör Keiichiro Yanagi, sanat yönetmeni Keiichiro Yanagi, grafik tasarımcılar Joséphine Grenier, Yuka Minamino ve Ryusei Sakurai, fotoğrafçı Takashi Takayama, proje yöneticisi Minoru Aoishi ve prodüktör Miho Nishikawa'dan oluşmaktadır.

Ancora, bir hediye olarak sadece mükemmel olmakla kalmaz, aynı zamanda kendi başına bir hikaye sunar. Mağaza, Mart 2020'de Tokyo, Japanda açıldı. Tasarım, renk gradyanlarına göre kolay seçim ve seçim - Tüm ürünler aynı markanın bir parçası - Yüksek düzeyde kişiselleştirme - Kırtasiye deneyimini bir alışveriş rüyasına dönüştüren, zevkinize göre kaleminizi kişiselleştirebileceğiniz bir atölye - Herkesin keyif alabileceği bir yer - Kırtasiyenin renkli dünyasını deneyimlemek için gelinen bir yer - Doldurulabilir mürekkep kullanma gibi araştırmalar üzerine kurulmuştur.

Ancora, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, eşsiz profesyonellik, deha ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Keiichiro Yanagi
Görsel Kredileri: Keiichiro Yanagi
Proje Ekibi Üyeleri: Creative director: Keiichiro Yanagi Art directior: Keiichiro Yanagi Graphic designer: Joséphine Grenier Graphic designer: Yuka Minamino Graphic designer: Ryusei Sakurai Photography: Takashi Takayama Project manager: Minoru Aoishi Producer: Miho Nishikawa
Proje Adı: Ancora
Proje Müşterisi: Keiichiro Yanagi


Ancora IMG #2
Ancora IMG #3
Ancora IMG #4
Ancora IMG #5
Ancora IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun