Wang Dongsheng ve Guan Yongzhen'in Yenilikçi Tasarımı: iData i2

Yenilikçi Bionik Tasarımı ve Genişletilebilir Özellikleriyle iData i2

Wang Dongsheng ve Guan Yongzhen tarafından tasarlanan iData i2, hafifliği ve genişletilebilirliği ile öne çıkan, kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilen bir giyilebilir PDA cihazıdır.

İlhamını amiral gemisi cep telefonlarının tasarımından alan iData i2, bionik bir tasarıma sahip kabuğu ve 69mm'lik gövdesi ile kullanıcılara altın bir tutuş deneyimi sunuyor. Çoklu renk seçenekleri, kullanıcıların bireysel ihtiyaçlarını karşılar.

iData i2, hafiflik ve genişletilebilirlik kavramlarını merkeze alarak tasarlanmıştır. Kendi geliştirdikleri tarama başlığı ve çeşitli aksesuarlarla donatılmış olan cihaz, kol giyme, parmak kontrolü ve bel giyme gibi kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilir. Tüm cihaz sadece 140g ağırlığında olup, geleneksel cihazlardan %50 daha hafiftir.

Kabuk, yüksek mukavemetli PC ve %10 GF'den yapılmış ve tek renkli enjeksiyon kalıplama kullanılmıştır. Dokunmatik panel, 1.1mm kalınlığında Asahi Cam'dan yapılmıştır, bu da cihazın hafif ve güvenilir olmasını sağlarken düşmelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olmasını sağlar. Beş eksenli lazer gravürle F24 desenli arka doku, entegre ses boşluğu tasarımı sayesinde fiziksel hacmi azaltırken hoparlörün sesini artırır. 1W'lık bir hoparlörün maksimum sesi 100dB'ye ulaşabilir.

iData i2, 3.5 inçlik ultra net bir ekrana sahip olup, çözünürlüğü 1440*720, PPI ise 460'a kadar çıkar. UI stili ve font boyutu gibi özellikler özelleştirilebilir. Cihaz, ıslak el ile çalışmayı, eldiven modunu, çoklu dokunmayı destekler ve bu sayede kolay ve rahat bir kullanım sağlar.

2021 yılında Wuxi'de başlayan proje, Mart 2021'de Wuxi'de tamamlandı. Tasarımın hedefi, tüm senaryolara uygulanabilir olmaktı. Bu hedef doğrultusunda, hafiflik ve genişletilebilirlik üzerine yoğunlaşıldı. iData i2, veri toplamadan, geri bildirim işlemeye ve ekipman yönetimine kadar tüm sürecin tam çözümünü tamamladı. Kullanıcılar, tüm iş süreçlerini profesyonel eğitime gerek kalmadan tamamlayabilirler, bu da tüm senaryolarda veri toplama ihtiyaçlarını karşılar. Perakende, lojistik, depolama, havacılık, akıllı programlama ve diğer alanlarda geniş çapta kullanılmaktadır.

2022'de A' Endüstriyel Ekipman, Ticari ve Ağır Hizmet Tipi Cihazlar Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanan iData i2, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı bir tasarımdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wuxi iData Technology Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Wuxi iData Technology Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Dongsheng; Shen Shian; Zhang Lijing; Su Yuli; Guan Yongzhen; Yang Xiuwen
Proje Adı: iData i2
Proje Müşterisi: Wuxi iData Technology Co.,Ltd


iData i2 IMG #2
iData i2 IMG #3
iData i2 IMG #4
iData i2 IMG #5
iData i2 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun