Doğanın İlham Verdiği İç Mekan Tasarımı: Top of the Lake

Zarysy Jan Sekula'nın Doğadan Esinlenen Eşsiz İç Mekan Tasarımı

Polonya'daki bir gölün üzerindeki küçük bir tepeye yerleştirilmiş olan Top of the Lake, doğadan esinlenen renk paleti ve modern yaklaşımı ile dikkat çekiyor.

Zarysy Jan Sekula tarafından tasarlanan Top of the Lake, doğadan esinlenen renk paleti ve modern yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Toprak renkleri, derin yeşiller, derin kırmızılar, meşe ve taş, terrazzo yüzeylerle birleşerek doğayı evin içine taşıyor. Bu sofistike atmosfer, kirişler, tahtalar, çelik elementler veya taş zemin gibi tipik orman kulübesi unsurlarıyla karıştırılıyor.

Ev, cesur tasarımlara tutkulu olan üç kişilik bir aile için tasarlandı. Evin özgün alanları arasında klasik elementler ve özel aydınlatma ile donatılmış geleceğe yönelik garaj ve çocuk odasında özel bir ağaç ev bulunuyor. Genel tasarım, modern bir yaklaşımın, biraz orman kulübesi ve lüks orta yüzyıl atmosferi ile harmanlanmasıyla oluşuyor.

İç mekan mobilyaları çoğunlukla meşe kaplama MDF panolarla inşa edilmiştir. Tüm MDF panolar, çevre dostu tedarikçiler tarafından sağlanmıştır. Merdivenler, inşaat gereksinimleri nedeniyle, katı meşe ile inşa edilmiştir. Zeminler, fayans ve katmanlı ahşap ile kaplanmıştır.

Ev alanı 238 metrekare. Mobilyaların çoğu, ev için özel olarak tasarlandı. Bu, gömme mobilyaları ve masa, sehpa, komodin, dolap ve raf sistemleri gibi bağımsız nesneleri içerir. Ayrıca, mutfak adasının üzerinde asılı olan bir raf ile gizli bir lamba olan birkaç özel tasarım lamba bulunmaktadır. Garaj ışıkları dizisi, yerel bir üretici tarafından eşsiz bir geleceğe yönelik görünüm oluşturmak için inşa edildi. Üçüncüsü, sarı gradyan renkte özel boyalı masa lambalarıdır.

Tasarımcının hedefi, evi işlevsel ve yaşamayı kolaylaştıran bir hale getirmekti. Mutfak ve yemek arasındaki tekstil zig-zag panelleri dönebilir, mutfak açma veya kapatma seçeneği sunar. Çocuk odası, çalışma, oyun ve uyku olmak üzere üç alana ayrılmıştır. Bu, çocukların yaratıcılığına uygun sıradışı bir ortam yaratır ve hem 3 yaşındaki bir çocuğu hem de 18 yaşındaki bir gençi barındırabilir.

Proje, Kasım 2018'de başladı ve Mart 2019'da tamamlandı. İç mekanın inşaatı Haziran 2020 civarında tamamlandı. Proje, Sroda Wielkopolska, Polonya'da yer almaktadır.

İç mekan tasarımının kutsal kadehini aramak gerçekten zorlu bir yol. Bir çalışan, bir ortak olmaktan yeni bir marka kurmaya, iç mekan düzenlerini çözmekten renkleri ve dokuları karıştırmaya kadar bu yol uzundu. Ancak, tünelin sonunda bir ışık var. İnsanların rahat ve özgür hissettiği, hemen tanıdık olacak kadar basit ama aynı zamanda keşfetmeye değer kadar ilginç bir iç mekan. Sabahları insanlara enerji veren ve geceleyin sakin olmamızı sağlayan mekanlar. Karışım biraz karmaşık, ama tamamen zahmete değer.

En zor kısım, tüm kesişen odaları renkler ve dokularla birleştirmek ve tam ve kesintisiz bir kompozisyon oluşturmak. Bir sonraki şey merdivendi. Hafif ve şeffaf olması gereken merdiven, asılı bir tasarım olmalıdır. Her ne kadar güzel olsalar da, örneğin dikdörtgen ahşap direkler gibi çok fazla destek gerektirirler. Matematiksel olarak mükemmel olmaları gerekiyor, harmonik bir tasarım oluşturmak ve kaotik bir görünümü önlemek için. Merdiven, çok yetenekli bir zanaatkar tarafından katı meşe ile inşa edildi.

Tasarımcı, iç mekanı kesişen bloklar, yapılar, tekstiller ve renklerin bir kompozisyonu ile şekillendirdi. Koyu tonlar, ahşap kaplamalarla büyük bir kontrast oluşturarak yumuşak ve rahat bir atmosfer yaratır. Bir gölün yakınlığı, ince çerçeve pencereler ve kullanılan malzemelerin zengin paleti, evin iç mekanı ve dışarıdaki doğa arasında bir bağ oluşturmaya yardımcı olur. Bu tasarımın özü, zeminlerde, duvarlarda ve tavanlarda bulunan şekillerdir. Zarysy, alanları ve işlevleri ayıran bir iç mekan kompozisyonu oluşturdu, ancak aynı zamanda onları bir araya getirerek tutarlı bir tasarım oluşturdu.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve olağanüstü sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede kalite sergiliyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zarysy Jan Sekuła
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Tomo Yarmush Image #2 : Photographer Tomo Yarmush Image #3 : Photographer Tomo Yarmush Image #4 : Photographer Tomo Yarmush Image #5 : Photographer Tomo Yarmush
Proje Ekibi Üyeleri: Zarysy Jan Sekuła
Proje Adı: Top of The Lake
Proje Müşterisi: Zarysy Jan Sekuła


Top of The Lake IMG #2
Top of The Lake IMG #3
Top of The Lake IMG #4
Top of The Lake IMG #5
Top of The Lake IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun