Chien Yu Liu'nun "Derin Kökler" Tasarımı: Nesiller Boyu Sürecek Bir Ev

Çok Katlı Yapıyı Maksimum Kullanım ve Gelecekteki Ayarlamaların İşlevselliğini Düşünerek Yeniden Düzenleyen Chien Yu Liu

Chien Yu Liu, mevcut alanı en iyi şekilde kullanmak ve gelecekteki ayarlamaların işlevselliğini düşünerek çok katlı bir binanın koşullu özelliklerini kullanır. Bu, üç kuşaklık bir yaşam için daha anlamlı görüntüler sağlar.

Chien Yu Liu'nun "Derin Kökler" adlı tasarımı, bir zamanlar açık bir mağaza olan bir binayı yeniden düzenleyerek yeni bir aile üyesini ağırlamaya hazırlar. Müşterinin çocukluk evini, burada derin kökleri olan ve nesilden nesile geçen duygusal bir destek haline getirme umuduyla, genel alan yeniden yapılandırılmıştır.

Tasarım, katı ahşap, seramik levha, ithal fayanslar, yüksek verimli ses geçirmez duvar, özel ses geçirmez kapı, yüksek ses geçirmez hava geçirmez pencere, ithal banyo, süper aşınmaya dayanıklı ahşap zemin, eğimli yapay taş, düşük formaldehitli sistem dolabı, mermer, demir, paslanmaz çelik titanyum kaplama, ithal duvar kağıdı, bambu kömürü sağlıklı lateks boya ve boya kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Tasarım, 498 metrekarelik bir alanda engelsiz bir yatak odası, bir oturma odası, bir mutfak ve yemek odası ve iki banyo bulunan birinci katta yer alır. İkinci katta, her biri banyolu üç yatak odası bulunmaktadır. Üçüncü katta bir spor salonu, misafir odası ve bahçe terası bulunmaktadır.

Alanın doğal aydınlatması esas olarak kullanılır ve derin düşük kroma eklenir. Ev sahibi ve ev sahibesinin sakin ve düşük profilli kişiliğine göre, meşe unsurları tüm alanları birleştirmek için kullanılır ve detaylar titanyum kaplama parlaklıkla süslenir. Malzemelerin ve oranların karışımı, her bir sakinin zevklerini ve tercihlerini entegre eder, basit ve ölçülü bir insancıl alan yaratır.

Alanın dikey dağıtım planlaması, her kullanıcının yaşam koşullarını dikkate alır ve farklı pencere açıklıkları ve duvar düzenlemeleri aracılığıyla manzara ve gizliliği dengeler. Mekansal hareket hatlarının ayrılması ancak düzgün bir görsel deneyim, böylece basit, zarif ve sessiz yaşam sahnesi mükemmel bir şekilde yansıtılabilir, tasarımcılar için büyük bir meydan okumadır.

Chien Yu Liu'nun "Derin Kökler" tasarımı, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel ve profesyonel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chien Yu Liu
Görsel Kredileri: SimpleUtmost Design
Proje Ekibi Üyeleri: Chien Yu Liu
Proje Adı: Deep Root
Proje Müşterisi: Chien Yu Liu


Deep Root IMG #2
Deep Root IMG #3
Deep Root IMG #4
Deep Root IMG #5
Deep Root IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun