Japon Zarafetiyle Tasarlanan Konut: Ink Shade

DanZe Interior Design'dan Modern ve Huzurlu Bir Yaşam Alanı

DanZe Interior Design ekibi, Japon estetiğinden ilham alarak tasarladıkları Ink Shade projesiyle yaşam alanlarına yeni bir soluk getiriyor. Müşterinin Japonya'daki eğitim deneyimlerinden ve Aman Kyoto'nun mimari tasarımından etkilenerek oluşturulan bu proje, günlük yaşamın renk bloklarıyla değişimini sunuyor. Sosyal ve özel alanlardaki koyu ve açık renk geçişleriyle doğal ışık, tapınak benzeri bir sükunet atmosferi yaratıyor ve müşterilere evlerinde rahatlatıcı bir tatil deneyimi yaşatıyor.

DanZe Interior Design'ın imzasını taşıyan Ink Shade projesi, Japon estetiğinin modern yorumuyla dikkat çekiyor. Sosyal alanların açık planlı olması ve çalışma odasının duvarlarının kaldırılmasıyla geniş ve aydınlık bir mekan hissi yaratılıyor. Renklerin kullanımıyla sosyal ve özel alanlar arasında ayrım yapılıyor ve genellikle parlak sosyal alanlar ve koyu özel alanlar yerine, müşterinin tercihleri doğrultusunda koyu sosyal alanlar ve aydınlık özel alanlar planlanıyor. Bu sayede ev, tatil havası taşıyan bir sığınak haline geliyor.

Projenin gerçekleştirilmesinde kullanılan malzemeler arasında plaka karolar, fırın boyası, ızgaralar, laminat döşeme, ahşap işçiliği panelleri, demir parçalar, cam, sistem panelleri ve taş kaplama bulunuyor. TV duvarının sol tarafındaki depolama alanı, taş kaplama ile yapılmış ve koyu renk tonuyla kalite ve dayanıklılığı vurguluyor. Ayrıca, TV ızgarası duvarla hizalanarak, farklı malzemelerden yapılmış TV duvarının benzer renk tonu ve aynı yatay düzlemde estetik bir görünüm sunmasını sağlıyor.

Yaklaşık 99.1 metrekarelik iç mekan alanına sahip yeni bir dairede gerçekleştirilen proje, üç oda, bir oturma odası ve bir yemek odasını kapsıyor. Müşterinin alışkanlıkları göz önünde bulundurularak, üç odadan biri kaldırılmış ve sosyal alanı daha geniş hale getirmek için açık planlı bir çalışma odasına dönüştürülmüş. Mutfak başlangıçta açık planlıyken, işlevsellik adına, yemek kokularının sosyal alana yayılmasını önlemek için cam bir bölme ile sınırlandırılmış.

Wei-Min Huang liderliğindeki tasarım ekibi, 'Aman Kyoto' ve 'rahat yaşam' çekirdeğiyle süslenmiş projede, büyük renk bloklarının ton değişimleriyle evdeki en güzel manzarayı sunuyor. Sosyal alan koyu tonlarda tasarlanmış ve taş ile ahşap desenlerin üst üste gelmesi, sakinlerin zevklerini ortaya koyuyor. Özel alanda ise, ahşap desenlerin oluşturduğu açık tonlar, yumuşak bir atmosfer çiziyor ve kalite ve zevk arayışının bitmeyen bir yolculuğunu gözler önüne seriyor.

Projenin adı Ink Shade olarak belirlenmiş. Sosyal alan renkli tonlardan yoksun ve sadece koyu ahşap ve taş dokularıyla, değişen ışık ve gölgelerle müşterinin aklındaki tatil atmosferini görselleştiriyor. Farklı renk tonlarının yorumu altında, mekan bir mürekkep oyunu resmi gibi. Tasarımcı, her köşede sınırları aşarak açıklığı gösteriyor ve alanı hacim çizimiyle bölerken yakınlığı azaltıyor.

DanZe Interior Design tarafından gerçekleştirilen bu proje, prestijli A' Design Award'dan Demir ödülüne layık görülmüş. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, kullanıcıları tatmin eden ve pozitif duygular katkıda bulunan, daha iyi bir dünyaya katkı sağlayan tasarımlar için saygı duyulan bir ödüldür.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: DanZe Interior Design
Görsel Kredileri: DanZe Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Wei-Min Huang
Proje Adı: Ink Shade
Proje Müşterisi: DanZe Interior Design


Ink Shade IMG #2
Ink Shade IMG #3
Ink Shade IMG #4
Ink Shade IMG #5
Ink Shade IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun