Asya Kültürlerinin Harmanlandığı Bir Tasarım: "Life"

Lely Guo'nun Doğadan İlham Aldığı, Geleneksel ve Modern Unsurları Birleştiren Sergi Salonu Tasarımı

Çeşitli Asya kültürlerini, modern tasarım ve Çin geleneklerini birleştiren yeni bir Asya stili üzerine kurulu "Life" isimli sergi salonu tasarımı, Lely Guo'nun doğadan ve geleneksel kültürlerden aldığı ilhamı yansıtıyor.

Lely Guo'nun tasarımı, gölge kukla sanatı, yeşil çay kültürü ve antik mimari sanat gibi klasik insancıl kültürlerin yanı sıra Qinling Dağları'nın doğal manzarası, Lantian yeşim taşı ve Weihe Nehri su alanı gibi doğal malzemelerin renklerini de içeriyor. Bu unsurlar, tasarımın genelinde yer alarak bir bütünlük sağlıyor.

Guo'nun tasarımı, doğu estetiğinin sadeliğini yansıtan ahşap işçiliği, resif şeklindeki göl çay masası ve temiz, zarif seramik ahşap oymaları ile donatılmış müzakere alanı gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Ürün sergi alanı ise mavi şehir kasabasının avangart döşeme sanatını, birleşim, doğa ve döşeme kombinasyonu ile sergiliyor.

Guo, tasarım sürecinde, geleneksel kültürün eski moda formunu aşmayı ve gençlere yanlış anlama getirebilecek kültürel çekiciliği atmadan geleneksel unsurları yeniden kullanmayı hedefledi. Bu hedef doğrultusunda, tasarımcı, geleneksel kültürel unsurlar ve tekniklerle alan tasarım tekniklerini entegre ederek sergi salonunu tasarladı.

1000 metrekarelik bir alana yayılan bu proje, Mayıs 2019'da Shaanxi Eyaleti, Xi'an Şehri, Weiyang Bölgesi'nde tamamlandı. Tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı.

Guo'nun "Life" tasarımı, Asya kültürlerinin çeşitliliğini ve zenginliğini modern bir bakış açısıyla yansıtan bir tasarım. Bu tasarım, geleneksel ve modern unsurların birleşimini, doğadan alınan ilhamla birleştirerek, izleyicilere benzersiz bir deneyim sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lely Guo
Görsel Kredileri: Photography Team: Daqi Zhang
Proje Ekibi Üyeleri: Lely Guo
Proje Adı: Life
Proje Müşterisi: Lely Guo


Life IMG #2
Life IMG #3
Life IMG #4
Life IMG #5
Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun