Lüks Villada Sıradışı İç Mekan Tasarımı

Cent Interior Space Design Tarafından Tasarlanan, Doğal Malzemelerle Zenginleştirilmiş Villanın Hikayesi

Cent Interior Space Design tarafından tasarlanan bu lüks villa, müşterinin sade ve pragmatik karakterini ve ailenin görkem ve huzur tercihini yansıtıyor. Ahşap, taş, kaya, tuğla gibi doğal malzemelerin benzersiz dokuları, kamusal alanın ana stilini, sahnelerini ve işlevsel dolaplarını belirlemek için ustaca kullanılıyor.

Projenin tek katlı bir evin avantajına sahip olması, düz ve düzenli bir alan, zeminin iki yarıya bölünmesine doğal bir araç olarak hizmet eden merkezi bir merdiven ve müşterinin ihtiyaçlarına göre kat kat düzenlenebilen işlevsel birimler gibi özellikleri bulunuyor. Yaklaşık dört metre yüksekliğindeki birinci kat, bir giriş holü, bir oturma odası ve ailenin paylaşabileceği bir açık mutfak ve yemek alanını içeriyor. Ayrıca ön bahçede bir garaj bulunuyor.

Oturma odası, minimalist bir yaklaşımla aşırı dekorasyondan kaçınan ve zamansız bir etkiye sahip olan, iddiasız, zarif ve huzurlu bir atmosfere sahip. Televizyon duvarı, düzenli bir desende bir araya getirilen doğal taşlardan yapılmış ve canlı ejderha imajı, uğurlu metaforlarla zengin. Asimetrik bölünmüş şekli, sadece ılımlı bir şeffaflık derecesini korumakla kalmıyor, aynı zamanda yatay bir masa ile genişliği vurgulayarak genel hafiflik hissini artırıyor.

Mutfak ve yemek alanlarının video duvarı, kaya plakalarından yapılmıştır. Bu, sadece sahiplerin benzersiz zevkini göstermekle kalmaz, aynı zamanda hassas doğal dokusu ile oturma odasının ana görüşünü yankılar. Bu alan 363 metrekarelik bir alanı kaplar.

Projenin beş yatak odası, yüksek standartlı bir süit modeli benimser ve işçilik detayları, işlevsel bileşim, tematik renkler ve stil şekillendirme, farklı kullanıcıların kişilik tercihlerini yansıtır. Örneğin, kadın ev sahibinin yatak odasının yanındaki video duvarı, yumuşak ve zarif bir lotus pembe melamin panelden yapılmıştır. Titanyum kaplama süslemeler, düşük profilli lüks bir atmosfer ekler ve çerçevenin bir tarafındaki tek taraflı kavisli çizgi, görsel akışkanlığı artırır.

Proje, Mayıs 2022'de Tainan City, Tayvan'da tamamlandı. Bu tasarım, prestijli A' Design Ödülü'nün Demir ödülünü kazandı. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cent Interior Space Design
Görsel Kredileri: Uncolored Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Tsai Ming-Han
Proje Adı: Luxurious Villa
Proje Müşterisi: Cent Interior Space Design


Luxurious Villa IMG #2
Luxurious Villa IMG #3
Luxurious Villa IMG #4
Luxurious Villa IMG #5
Luxurious Villa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun