Vison Xu'nun Guang Xi Kültür Modern Müzesi: Geleneksel Kültürün Modern Yorumu

Guangxi Zhuang Kültüründen İlham Alan Modern Tasarım Teknikleriyle Oluşturulan İnovatif Deneyim

Vison Xu'nun Guangxi Zhuang kültüründen esinlenerek tasarladığı Guang Xi Kültür Modern Müzesi, geleneksel kültürün modern yorumunu ve inovatif bir deneyimi bir araya getiriyor.

Guang Xi Kültür Modern Müzesi, Guangxi Zhuang kültüründen ilham alınarak tasarlanmış bir restoran projesidir. Tasarımcı Vison Xu, bu projede modern tasarım tekniklerini kullanarak, Guangxi'ye özgü malzemeleri, örneğin bambu, jin ipekleri ve desenli malzemeleri, mekana yerleştirmiştir. Bu sayede mekan ve hafıza noktalarının entegrasyonunu gerçekleştirmiş ve marka imajını güçlendirmiştir.

Proje, Nanning'deki bir alışveriş merkezi içerisinde yer alıyor. Tasarımcılar, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki sütun mimarisine başvurmuşlar ve bu, Guangxi Zhuang mimarisinin en temsilcisi olan Yapı Yöntemini oluşturmuştur. Zhuang brokarı, yerel geleneksel kültürdeki en karakteristik halk unsurudur ve müşterinin tüm mekan boyunca ruhunu ve duygusal değerini iletecektir. Böylece müşteriler yemeklerini yedikleri sırada daha fazla deneyim yaşayabilecek, bu ilginç Kültürü görebilecek, hissedebilecek ve öğrenebileceklerdir.

İç dekorasyonlar için, Zhuang özelliklerine sahip tapis kumaşında bazı kumaşları da karıştırdık. Zhuang brokarı, yerel geleneksel kültürdeki en karakteristik halk unsurudur ve müşterinin tüm mekan boyunca ruhunu ve duygusal değerini iletecektir. Çevresel nedenlerle, çatının yapısı için geleneksel seramik karolar yerine Guangxi Bambu Salı'nın Şeklini kullandık ve tavan için gökyüzü deseninin şeklini bir ışıklı lamba olarak kullandık ve mekanda Guangxi'nin doğal ışığını simüle ettik.

Projenin tasarımından uygulanmasına kadar geçen süre beş aydır ve proje Nanning'deki IKEA alışveriş merkezi içerisinde yer almaktadır. Bu mimari yapıların inşa yöntemi yüz yıldan fazla bir süredir var olmuştur ve Guangxi Zhuang mimarisinin en temsilcisi olan İnşaat Yöntemidir. Bu nedenle, binanın çatı yapısının şeklini giriş olarak çıkarmaya karar verdik.

Vison Xu'nun Guang Xi Kültür Modern Müzesi, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı yetenekli tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vison Xu
Görsel Kredileri: PHOTOGRAPHY:WYAP STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Vison Xu
Proje Adı: Guang Xi Culture Modern Museum
Proje Müşterisi: Vison Xu


Guang Xi Culture Modern Museum IMG #2
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #3
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #4
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #5
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun