Doğanın İlham Verdiği Tasarım: Fresh Wood

M Arche Tasarım Merkezi'nden Yenilikçi Restoran Konsepti

Yemekler, bir restoranın ruhunu oluşturur; kültürel anlamlar taşır ve insanların yaşamlarını yansıtır. Fresh Wood, yemeklerin ve insanların buluştuğu mekânın tasarımında benzersiz bir mutfak estetiği ve yaşam felsefesi sergiliyor.

“Tazeyi Keşfet” sadece yemeklerin tadını çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda yemek alanı ve tasarımı ilham alan ilkel kültürü de kapsıyor. Tasarımcılar, yemeklerle mekân arasında mükemmel bir uyum yaratıyor ve en üst düzeyde tatma, koklama, görme, işitme ve dokunma deneyimleri sunuyor. Sıradanlıktan ve standartlaşmadan uzaklaşarak, tasarımcı büyüleyici bir mekânsal tasarım aracılığıyla doğaya ve ilkel kültüre olan saygısını gösteriyor.

Doğadan alınan renkler ve lezzetlerle, tasarımcı şaşırtıcı ve duyusal zengin bir tat keşfi yolculuğu hazırlıyor. Her biri özelleştirilmiş bir hikâye anlatma noktasına dönüştürülen mekânın segmente edilmiş alanları, yolculuğu yemek keşfinin etkileyici bir araştırmasına çeviriyor.

2023 Mart'ında Guangzhou'da başlayacak olan proje, 2023 Ağustos'unda yine Guangzhou'da tamamlanacak. Calvin Chiu'nun da aralarında bulunduğu M Arche Tasarım Merkezi ekibi, doğayı ve sürdürülebilirliği ön planda tutan bu projede, doğal baharatları mekân boyunca bir dizi tasarım ile sergiliyor.

Fresh Wood, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bronz A' İç Mekân, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, olağanüstü ve yaratıcı zekâyı barındıran tasarımlara veriliyor. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojideki en iyi uygulamaları içeren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı becerileri takdir ediyor ve yaşam kalitesindeki iyileştirmelere katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.

Yemekle zarif bir buluşma noktası yaratarak, tasarımcı basitlikte yatan özü ortaya koyuyor. Tüm sofistike sanatlar gibi, doğadan ilham alarak, tasarımcı doğanın renklerini ve lezzetlerini toplayarak, müşterilere sunulan bir ziyafet hazırlıyor. Tasarımcı, doğal baharatları mekân boyunca bir dizi tasarımla sanatsal bir şekilde sergileyerek, her müşteriyi oturup keyfini çıkarmaya davet ediyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: M.Arche Design Center
Görsel Kredileri: M.Arche Design Center
Proje Ekibi Üyeleri: Calvin Chiu
Proje Adı: Fresh Wood
Proje Müşterisi: JIUMAOJIU GROUP


Fresh Wood IMG #2
Fresh Wood IMG #3
Fresh Wood IMG #4
Fresh Wood IMG #5
Fresh Wood IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun