Interlude: Noverta Chou'nun Eşsiz Eski Daire Yenileme Projesi

Modern Çizgilerle Yeniden Şekillendirilmiş Eski Bir Daire: Uzay Kapsülü Konsepti

Çiftlerin sevgisini yumuşak kıvrımlı çizgilerle çizen ve mavi, beyaz ve gümüş renklerle sıcak bir desen oluşturan Noverta Chou'nun eski bir daireyi yeniden tasarlama projesi, yaşam tarzının ve evcil hayvanların ihtiyaçlarına odaklanıyor.

Chou, eski bir daireyi yeniden düzenleyerek modern kıvrımlı çizgilerle pürüzsüz ve zarif bir rota oluşturdu. Geleneksel düzenin sertliğinden farklı olarak, yenileme, mekanda parlak bir atmosfer oluşturuyor. Proje, insanların ihtiyaçlarına ve evcil kedilerin yaşam tarzına odaklanıyor. Chou, orijinal misafir banyosunu güzel Kuzey Afrika Fas yer karolarıyla süslenmiş bir tuvalete dönüştürdü ve ekstra alan, kedilerin banyosu (kedi kumu kutusunun yerleştirildiği yer) oldu.

Chou, ana yatak odasının boyutunu küçülterek daha geniş bir banyo alanına yer açtı ve bir küvet ve çift lavabo alabilecek şekilde düzenledi. Ayrıca, orijinal piyano odasını bir yoga odası ve bir okuma odası olarak ayırdı ve boşalan küçük alanı girişle birleştirerek bir ayakkabı dolabı ve bir depo oluşturdu.

Proje, 2 kişi ve 3 kediye hizmet ediyor. Her iki müşteri de evden çalışan kişiler, bu yüzden tasarımcı, her birine kendi çalışma alanını oluşturdu ve evin her köşesinde kedilere en iyi pencere manzarasını bıraktı. Kanepenin arkasında, yemek alanı ve ev sahibesi için bir çalışma alanı olarak hizmet edebilen yuvarlak veya yarı dairesel bir şekle ayarlanabilen koyu ahşap bir yemek masası bulunuyor.

Projede kullanılan malzemeler arasında kıvrımlı ahşap işleri bölme, el boyaması sanat boyası, baz boya, çeşitli karolar, demir işleri, cam bölme, fırınlama camı, su dalgası desenli cam, İtalyan kuvars taşı merkez adası tezgahı ve granit lavabo bulunuyor. Proje, Kasım 2021'de Tayvan'da tamamlandı.

Chou'nun tasarımı, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Noverta Chou
Görsel Kredileri: Light House Design
Proje Ekibi Üyeleri: Noverta Chou
Proje Adı: Interlude
Proje Müşterisi: Noverta Chou


Interlude IMG #2
Interlude IMG #3
Interlude IMG #4
Interlude IMG #5
Interlude IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun