Yongna Sheng'in Özgün Tasarımı: Shen Yang Cofco Satış Ofisi

Şehir Hayatının Stresinden Uzaklaşan Bir Doğa Kaçamağı

Yongna Sheng tarafından tasarlanan Shen Yang Cofco satış ofisi, şehir hayatının getirdiği baskı, endişe ve değişkenlikten uzak, doğal bir hava soluyan ve iç sesimizi dinleyebileceğimiz bir yaşam koşulu sunuyor.

Shen Yang Cofco satış ofisi, Shenyang'ın yerel kültürünü ve ruhunu arındırarak, sanatı tasarımına entegre ediyor. Kültürel gösterim şeklinde, pazarlama temasına ilginç unsurlar ekleyerek, Shenyang Longyue Xiangyun satış ofisi sadece mevcut estetik ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda üretim dokusunu ve çeşitlendirilmiş değerleri de iletiyor.

Proje alanı 1400 metrekare olan bu ofis, doğa, rahatlama, insanlık, hedef ve eşsizlik gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor. Tasarım süreci, projenin başlangıç konseptinden son taslağa kadar, ardından sözleşme imzalanması ve satın alma işlemlerinin uygulanmasına kadar bir dizi aşamadan oluşuyor.

Tasarım süreci 2020 yılında Nisan ve Haziran ayları arasında, Çin'in Shenyang kentinde gerçekleşti. Tasarımın altında yatan araştırma, şehrin getirdiği baskı, endişe ve değişkenlikten uzak, kalabalıktan kaçınan, doğal hava soluyan ve iç sesimizi dinleyebileceğimiz bir yaşam koşulu oluşturmayı hedefliyordu.

Projenin en büyük zorluklarından biri, geleneksel satış ofisi tasarımından sapmak ve satış ofisinin ticarileşmesini kaldırmaktı. Ayrıca, projenin başlangıcında yeni tip Koronavirüs salgını ciddi bir durumdaydı. Bu durum, satış ofisi mobilyaları, lambalar, halılar, resimler vb. gibi unsurların sahneye ulaşmasını engelledi. Yeni tip Koronavirüs'ün etkisinin üstesinden gelmek gerekiyordu.

Yongna Sheng, mekanın kapalı bir kutu olmamalı, doğal ışığı içeri almak için yırtılmalı olduğunu düşünüyordu. Tavanın üstündeki gökyüzü ışığından yerden tavan pencerelere kadar, gökyüzü, avlu, mimari ve kültür entegre edilerek canlı bir kentsel orman yaratıldı. Tasarımcının her fikri, iyi bir hikaye anlatıyor ve sürükleyici bir mekan deneyimi yaratıyor.

Bu tasarım, 2021 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yongna Sheng
Görsel Kredileri: Photographer:Sicong Sui
Proje Ekibi Üyeleri: Yongna Sheng
Proje Adı: Shen Yang Cofco
Proje Müşterisi: Yongna Sheng


Shen Yang Cofco IMG #2
Shen Yang Cofco IMG #3
Shen Yang Cofco IMG #4
Shen Yang Cofco IMG #5
Shen Yang Cofco IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun