Harbin İmparatorluk Gölü: Ayın Huzur Veren Güzelliğinden İlham Alan Modern Bir Tasarım

Wei Luo'nun Doğanın Diliyle Yarattığı Eşsiz Mimari İç Mekan Tasarımı

Wei Luo'nun tasarladığı Harbin İmparatorluk Gölü, hilal ayın huzur veren güzelliğinden ilham alarak doğanın dilini kullanmayı hedefleyen bir mimari iç mekan tasarımıdır.

Harbin İmparatorluk Gölü, hilal ayın C harfi şeklindeki formundan esinlenerek, ince bir estetik kavram yaratmıştır. Ayın kendisi, huzur ve sakinlik atmosferi yayarak, düşündürücü bir hava oluşturur. Bina dış görünüş olarak aya benzer ve doğanın dilini kullanarak eşsiz bir mimari iç mekan tasarımı elde etme fikri üzerine kurulmuştur.

En iyi mekan, insanların içinde dolaşıp daha fazla deneyim kazanabileceği mekandır. Bir simge olarak ortaya çıkan bu bina, iç tasarımının sembolik gücünü sürdürmeyi ve yeni bir modernlik türünü ifade etmeyi amaçlamıştır. Doğal unsurların entegrasyonu ve modern ifade teknikleri ile tezahürü, insanların iç huzuru hissetmelerine ve etraflarındaki doğal güzelliği takdir etmelerine olanak sağlar, onlara soyut sanat hayal gücü aracılığıyla mükemmel bir kentsel manzara deneyimi sunar.

Tasarım, daha iyi görünürlük ve manzaralar için geniş pencereler içerir. Bu mekanda basit malzemeler ve özlü bir dil denendi. Geniş alanlarda doğal ahşap kaplama malzemesi, doğal kamış sanatı, çevre dostu su bazlı sanat kaplaması, taş malzeme ve bunların metal ve cam ayna ile kombinasyonları kullanıldı, böylece estetik evrim açısından mekanın canlılığının, büyümesinin ve akıcı görsel duyusunun teşvik edilmesi denendi.

Proje toplamda 1100 metrekarelik bir alanı kapsar. Anahtar kelimeler arasında İç Mekan, Ticari, Satış Merkezi, Modern, Basit, Doğal, Sanat, Huzur, İnovasyon ve Modernlik bulunur. Baş Tasarımcı Luo Wei'dir.

Resepsiyon masası ve su barı, rüzgarlı göl kıyısındaki plaj yamaçları gibi bir eğriye bağlanır. Gölde sıçrayan balık elementi, ölçek desenli sıcak tonlu ahşap arka duvarına dönüştürülerek duvar tasarımının zenginleştirilmesi sağlanır.

Proje, Mart 2021'de Harbin'de başladı ve Şubat 2022'de Harbin'de tamamlandı. Mimari alanın objektif coğrafi durumu ve konumu temel alınarak, tasarım binadan başlar ve binanın insan duygularına olan ilgi ve yanıtını ön planda tutar. Çevre ile birleşerek, bu topraklarda gizlenen huzurlu ve zarif yaşam ve doğal sanatsal atmosfer tam anlamıyla ortaya çıkar. Modern ve sade malzemeler ve teknikler kullanılarak, akıcı serbest fırça estetiğinin entegrasyonu ve kombinasyonu gerçekleştirilir.

Bu durumda en zor nokta, hilal ay şeklindeki binanın içinde daha fazla destekleyici kolona ihtiyaç duymasıdır. Genel olarak, kolonların ve çizginin ve düzlemin entegrasyonu ve duvarın, tavanın ve zeminin serbest akışı, mekana mükemmel bir geçirgenlik kazandırmıştır. Bir dizi hilal ayın ritmi, şiirsel bir güçle mekanda yayılır ve akıcı bir sanat hissi yaratır.

Bu durumda tamamen düşünülmesi ve çözülmesi gereken zor konu, binanın iç mekanının deneyim alanı, ışık ve gölge, malzeme dokusu ve detaylar aracılığıyla insanlara duygusal bakım sağlamak ve otantik ihtiyaçlara dönmektir. Tasarımcı, mimari form ve objektif çevreye saygı gösterme ilkesi üzerine, hassas modern tekniği ve serbest fırça estetiğini birleştirerek sanatsal mekanda daldırıcı bir diyalog durumu yaratmıştır.

Resim hakları TOPRAND Vision'a aittir, 2022. Bu Tasarım, 2023'te A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Luo
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer TOPRAND Vision, Harbin Imperial Lake, 2022. Image #2: Photographer TOPRAND Vision, Harbin Imperial Lake, 2022. Image #3: Photographer TOPRAND Vision, Harbin Imperial Lake, 2022. Image #4: Photographer TOPRAND Vision, Harbin Imperial Lake, 2022. Image #5: Photographer TOPRAND Vision, Harbin Imperial Lake, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Luo Wei
Proje Adı: Harbin Imperial Lake
Proje Müşterisi: Wei Luo


Harbin Imperial Lake IMG #2
Harbin Imperial Lake IMG #3
Harbin Imperial Lake IMG #4
Harbin Imperial Lake IMG #5
Harbin Imperial Lake IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun