William Volcoff ve Yawei Zhang'ın Tasarladığı Dedao Focus7 eReader: Kitap Tutkunları İçin Anlamlı Bir Estetik

Kitap Tutkunlarına Özel Tasarlanan Dedao Focus7 eReader, Kağıt Kitap Keyfini Teknolojiyle Buluşturuyor

William Volcoff ve Yawei Zhang tarafından tasarlanan Dedao Focus7 eReader, kitap okuma deneyimini teknolojiyle buluşturarak okuyuculara benzersiz bir deneyim sunuyor. Tasarımın ilham kaynağı, kitap okurken sayfaları veya tüm kitabı katlama alışkanlığından geliyor. Katlanmış bir kitabın şekli, sürecin duraklatıldığını ve okumanın devam etmesi için bir davetiye olduğunu simgeliyor.

Focus7 eReader, ürünlerinde anlamlı estetik arayan kitap tutkunlarına hitap ediyor. Tasarımın özgün özellikleri, okuyucuyu kağıt kitap okuma keyfiyle yeniden bağlantıya geçiriyor. Tasarımdaki ince detaylar, bu bağlantıyı simgeliyor ve genel okuma deneyimini artırıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde kullanılan teknoloji, CNC işleme ile üretilen alüminyum alaşımlı bir çerçeve içeriyor. Anodize yüzey, kaymaz, aşınmaya ve korozyona karşı dayanıklıdır. Tamamen entegre yapı, ağırlık merkezini elde tutulan tarafa eğimli hale getirerek uzun süreli kullanımda bile bilek ağrısını büyük ölçüde azaltıyor.

7 inçlik ekran, öğrenciler, ofis çalışanları ve düzenli okuyucular için idealdir. Ekran, parmak izi kalıntısını önlemek ve çevresel yansımayı azaltmak için çift kaplamaya sahiptir. Ultra ince cam arka panel, kaymaz, dayanıklıdır ve kağıda benzer bir dokunsal geri bildirim sağlar.

Mürekkepsiz ve plastiksiz ambalaj, çürüyebilen hamur süblimasyon işlemi ile üretilmiştir. Çevre dostu ve çürüyebilir olan bu ambalaj, eReader'ın cebinizdeki bir kitap gibi hissettirmesini sağlar.

Tasarımın etkileşimi, başlatmak için Açma/Kapama düğmesi ve çeşitli menüler ve ayarlar arasında gezinmek için tam dokunmatik ekranı içerir. Ekranın arka ışığı, gece okuma durumuna göre ayarlanabilir.

Proje, Kasım 2021'de Şanghay'da başladı ve Nisan 2021'de Shenzhen'deki tüm üretim tesisleri ve tedarikçilerle son onayın ardından tamamlandı. eReader, Ekim 2022'de Çin'deki Dedao yıllık konferansında piyasaya sürülecek ve Kasım 2022'den itibaren satışa sunulacak.

Focus 7 eReader, kitap tutkunlarına ürünlerinde anlamlı estetik arayanları hedefliyor. Tasarımın özgün özellikleri, okuyucuyu kağıt kitap okuma keyfiyle yeniden bağlantıya geçiriyor. Tasarımın ilham kaynağı, kitap okurken sayfaları veya tüm kitabı katlama alışkanlığından geliyor. Bu özel şekil, okuyucunun deneyimini zenginleştiren bir görsel ve dokunsal tetikleyici olarak kullanılmıştır. Tüm mürekkepsiz ve plastiksiz ambalaj, çürüyebilen hamur süblimasyon işlemi ile üretilmiştir. Çevre dostu ve çürüyebilir olan bu ambalaj, eReader'ın cebinizdeki bir kitap gibi hissettirmesini sağlar.

Tasarım, 2023'te A' Digital and Electronic Device Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dâhiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: William Volcoff
Görsel Kredileri: William Volcoff
Proje Ekibi Üyeleri: William Volcoff, Yawei Zhang, Shuangtian Lu, Bastien Henry, Yiming Zhou, Xiaosong Wu, Xilun Cao
Proje Adı: Focus7
Proje Müşterisi: William Volcoff


Focus7 IMG #2
Focus7 IMG #3
Focus7 IMG #4
Focus7 IMG #5
Focus7 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun