Yongna Sheng'in "Jinmao Palace" Projesi: Modern Uluslararası Lüksün Yeni Yüzü

İtalyan Tarzı ve Lüksün Buluştuğu Yer: Jinmao Palace

Yongna Sheng tarafından tasarlanan Jinmao Palace, İtalyan yaşam tarzının kalitesinden esinlenerek oluşturulmuş bir örnekleme odasıdır. 1950'lerin İtalyan tasarım stilinin dünyanın en etkili tasarım stillerinden biri haline gelmesi, bu projenin tasarım ilhamını oluşturmuştur.

Sheng'in tasarımı, "modern uluslararası lüks" olarak konumlandırılmıştır ve kalite ile stilin birleşimine odaklanmıştır. Tasarım, sahibinin lüks zevkini ve yaşam konforunu ön plana çıkarır. Çeşitli temalar ve renk imajları ile sakinlerin kullanım tercihlerini yeniden yapılandıran tasarımcı, evin hem temel işlevlere sahip olmasını hem de insancıl estetiği yansıtmasını sağlamıştır.

Projede İtalyan ışık nappa sığır derisi, ithal ekolojik deri kullanılmıştır. Bu malzemeler 10 yıldan fazla hidrolize dirençli olup, süper çekme mukavemetine sahip, deformasyona uğramaz ve küf oluşumunu engeller. Koltuklar, deri ve kumaşın birleşiminden oluşur. Ahşap işçilik kısmında ise her çizgi ince bir şekilde oyulmuştur, bu da el işçiliğinin yaşam formunu yansıtır.

Proje alanı 550 metrekare olup, tasarım süreci 15 Nisan 2022'de başlamış ve 10 Haziran 2022'de tamamlanmıştır. Tasarım sürecinde, sert dekorasyon yapımının etkisi ve dolap montajının uyumlu olması için iç iletişim ve koordinasyon sağlanmıştır. Ayrıca, müşteriler için en rahat ve sağlıklı evi yaratmak adına, hava temizleyici, merkezi klima, taze hava sistemi gibi HVAC ekipmanları önceden planlanmıştır.

Tasarım sürecinde karşılaşılan en büyük zorluk, tasarımcının tasarım konseptinin duygusal veya ruhsal düzeyde bir şeyleri yansıtması olmuştur. Tasarımcının, kullanıcıların en temel ihtiyaçlarını yorumlamak için daha makro bir sosyal ve çağdaş perspektifte durması ve daha sürdürülebilir tasarım yanıtları bulmaya çalışması gerekmekteydi. Bu, tüm mekan tasarımının zorluğunu oluşturmuştur.

Yeni yılda, tasarımcılar "yeni lüks ve uyumluluk" tasarım konseptine bağlı kalmış, konforu başlangıç noktası olarak almış ve karmaşıklığı basitleştirmiştir. Tasarım, zamanın birikiminden basitçe ortaya çıkmamış, tasarımı bir ruh anlamı olarak alarak sürekli pratik yapma yoluyla tasarım becerilerini geliştirmiş ve tasarım konseptini güçlendirmiştir.

Yongna Sheng'in Jinmao Palace projesi, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yongna Sheng
Görsel Kredileri: Photographer Zheng Yan, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Yongna Sheng
Proje Adı: Jinmao Palace
Proje Müşterisi: Yongna Sheng


Jinmao Palace IMG #2
Jinmao Palace IMG #3
Jinmao Palace IMG #4
Jinmao Palace IMG #5
Jinmao Palace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun