Simeng Yao'nun Yenilikçi Tasarımı: Amrta

Çağdaş Sanatla Buluşan SPA Mekanları: Işık, Aroma ve Müzikle Yeniden Tanımlanan Dinlenme Alanı

Simeng Yao tarafından tasarlanan ve geleneksel SPA mekanlarına yepyeni bir bakış açısı getiren "Amrta", ışık, aroma ve müzik unsurlarını kullanarak dinlenme ve rahatlama alanı yaratıyor. Bu yenilikçi tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödülün sahibi oldu.

Amrta, geleneksel SPA mekanlarının klasik algısını kırarak, "sessizlik", "serbestlik" ve "niyet" kavramlarına çok boyutlu bir yorum getiriyor. Simeng Yao, bütün mekanı saran eşit ve temiz aydınlatma kullanarak duvarların sınırlarını bulanıklaştırıyor, böylece mekanı görsel olarak genişletiyor ve insanlarda huzur hissi uyandırıyor. Ayrıca, odadaki tüm aydınlatma, hava durumundaki değişikliklere göre ışık ve renk sıcaklığını ayarlayabilen akıllı aydınlatma sistemidir.

Simeng Yao, projenin sahibinin tasarıma yüksek beklentileri olduğunu, ancak bütçelerinin sınırlı olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, tasarımı hayata geçirme sürecinde, çevre koruma ve tasarım anlamında maliyet etkin ana malzemeler bulmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu sayede, 300 metrekarelik proje, sadece 600.000 yuan harcamayla bugünkü etkileyici görünümüne kavuşmuştur.

Amrta'nın toplam alanı 334 metrekare ve 20 yatak bulunmaktadır. Tasarımın ilham kaynağı, Çin dağ manzaraları ve mürekkep resimleridir. Simeng Yao, modern araçlarla bu manzaraları ve resimleri ifade etmek ve tasarımın modaya uygun bir hava katmak istemiştir. Bu amaçla, salon alanında naylon ipliklerle büyük bir "mürekkep resmi" oluşturan lineer bir düzenleme kullanılmıştır. Koridorlarda ise dağı belirginleştirmek için çizgi ışıklar kullanılmıştır. Tüm mekan, "dağ manzarası"nı soyut bir şekilde yansıtıyor.

Projenin en büyük zorluğu, sınırlı bütçe koşullarında yeterli sanatsal ifadeyi nasıl yaratabilecekleri oldu. Bu nedenle, Simeng Yao ve ekibi, aydınlatma, müzik ve aroma unsurlarını kullanarak, görme, işitme ve koku duyuları üzerinden sanatsal bir ifade yaratmayı başardılar. Bu sayede, müşteriler, gürültülü bir alışveriş merkezi içinde bile bir anlığına rahatlama ve huzur bulabiliyorlar.

Amrta projesi, Eylül 2019'da Çin'in Chongqing şehrinde başladı ve Şubat 2020'de tamamlandı. Bu özgün tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2021'de Bronz ödül kazanarak, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan tasarımlar arasında yerini aldı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Simeng Yao
Görsel Kredileri: Simeng Yao
Proje Ekibi Üyeleri: Simeng Yao
Proje Adı: Amrta
Proje Müşterisi: Simeng Yao


Amrta IMG #2
Amrta IMG #3
Amrta IMG #4
Amrta IMG #5
Amrta IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun