Butchart Gardens Preschool: Çocuklar İçin Büyülü Bir Bahçe

Creep Design, Çocukların Büyümesi İçin Güzel Bir Mekan Yaratmayı Amaçlayan Bir Okul Ön Tasarımı Sunuyor

Creep Design tarafından tasarlanan Butchart Gardens Preschool, çocukların büyümesi için güzel bir mekan yaratmayı hedefliyor. Tasarım, Japon ve İtalyan bahçe unsurlarını harmanlayarak çocuklar için eğitici bir alan yaratıyor.

Butchart Gardens Preschool'un adı, Kanada'daki bir peyzaj tasarımı olan Butchart Gardens'tan geliyor. Bu tasarım, Japon ve İtalyan stil unsurlarını birleştirerek çocukların büyümesi için güzel bir alan yaratmayı hedefliyor. Bahçe şatoları, ağaçlar ve taşlar, çocukların eğitim alanına somutlaştırma yöntemiyle dahil ediliyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, ahşabın sıcak ve nemli tutumu ve beyazın içerdiği net hissi kullanarak bu alana biraz konfor enjekte etmek bulunuyor. Aynı zamanda, alandaki insanların hayal güçlerini kullanmalarını sağlar, böylece boş alan zamanla renklerle dolup taşar.

Butchart Gardens Preschool, doğal masif ahşap deri ve usta el işçiliği teknolojisi kullanılarak gerçekleştirildi. Özel bir metal kavisli kalıp, taşın şekillendirilmesi için tasarlandı. Hafif bölümler, kavisli bir duvar bölme tasarımı yapmak için fiber çimento levha kullanır.

Tasarımın teknik özellikleri arasında 1. Kat: 26670mm x 23950mm ve 2. Kat: 18820mm x 8410mm ölçülerinde alanlar bulunmaktadır. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında "yumuşak kavis", "Japon stili", "basit", "akıcı" ve "nüfuz edici" bulunmaktadır.

Butchart Gardens Preschool'un tasarımı, çocukların güvenliği, aktiviteleri ve öğretimini göz önünde bulundurarak, çocukların öğretim ortamının kısıtlamalarına göre gerçekleştirildi. Ahşap işçiliği ve çamur yapımı kavisli teknoloji ile çocuklar için harika bir bahçe yaratmayı hedefliyor, böylece Taiwan'daki standartlaştırılmış erken eğitim ortamını konforlu ve dış mekan yaşam doğasına dönüştürmeyi amaçlıyor.

Çocukların boyu, aktivite alışkanlıkları ve güvenli öğretim ortamının gereksinimleri nedeniyle, tasarım daha ince gözlem ve düşünme gerektirir. Planlama alanlarında iç mekanı doğayla bütünleştirmek ve dış duvarın hareketinden kısıtlanarak, iç mekan tasarımı daha dikkatli bir şekilde ışık ve nüfuz etmeyi dikkate alır.

Butchart Gardens Preschool, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratılara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Creep Design
Görsel Kredileri: Photographer: JHENG-DA WU
Proje Ekibi Üyeleri: CEO: YU-ZU CHUANG Designer: SHIH-YAO HUANG Art Director: CHIA-CHI KUO
Proje Adı: Butchart Gardens Preschool
Proje Müşterisi: Creep Design


Butchart Gardens Preschool IMG #2
Butchart Gardens Preschool IMG #3
Butchart Gardens Preschool IMG #4
Butchart Gardens Preschool IMG #5
Butchart Gardens Preschool IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun