Vicutu Konsept Mağazası: Moda ve Mimarlık Arasında Yenilikçi Bir Köprü

Antistatics Architecture'ın Vicutu Moda Markası İçin Tasarladığı Konsept Mağaza, Moda ve Mimarlık Arasında Yenilikçi Bir Köprü Kuruyor

Antistatics Architecture tarafından tasarlanan Vicutu Konsept Mağazası, moda endüstrisindeki giysi özelliklerini yeniden yorumlayarak müşterilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu tasarım, markanın çekirdek unsurlarını mimari ve mekansal bir dilde ifade ediyor.

Mağazanın içinde, tüm alanın dili doğadaki dağları, şelaleleri, çölleri ve göksel olayları simüle ediyor. Bu, insanlığın azmini yansıtan, sonsuz yeniden doğuş ve nirvana yaratılan bir yer oluşturuyor. Dokulu sanatsal çimento duvar, klasik, düşük tonlu ve heykelsi bir ortamı yansıtıyor. Sürekli eğri çizgili bir alan, akıcı ve dökümlü kumaşlardan damıtılan bir geometrik dil aracılığıyla yaratılıyor.

Vicutu Moda Markası için Konsept Mağaza, markanın çekirdek unsurlarını, keşif, manipülasyon ve yeniden icat yoluyla mimarileştiriyor ve mekansallaştırıyor. Moda endüstrisindeki giysi özelliklerini geleceğe dönük bir vizyon ve zarif bir mimari dil aracılığıyla yeniden yorumluyor. Bu, müşterilere kumaşın, terziliğin ve modanın kalitesinin ifadesine sadık kalarak benzersiz bir deneyim sunuyor. Alan, ziyaretçilerle derinlemesine deneyimsel bir etkileşim yaratıyor.

İlk kez mimari sektörde, büyük ölçekli üç boyutlu bir alüminyum örgü sistem kullanıldı. Bu, erkek giysilerinin üretim sürecini ve kumaş özelliklerini cepheye yansıtıyor. Dokulu sanatsal çimento duvar, klasik, düşük tonlu ve heykelsi bir ortamı yansıtıyor. Tüm duvarlar ve vitrinler yerden ve tavanın aynı anda "büyür", gizli ışık kaynakları aracılığıyla süreklilik ve büyüme etkisi artırılıyor.

Mağaza, Vicutu markasının "V" şeklinden çıkarılan tasarım konsepti ile tasarlandı. Bu konsept, modanın dikiş doğasından bir ekolojik örgü sistem oluşturmak için esnek bir şekilde bükülerek entegre edildi. Sürekli dil, mimari cephesinden iç özel dil ve detaylara kadar sergileniyor.

Çalışmanın zorluğu, bir projede dış mekandan iç mekana farklı inşaat tekniklerini kullanmaktı. Ayrıca, büyük bir alana sürekli eğri çizgili bir geometriyi nasıl uygulayacağınızı, ölçek değişikliklerini, cephe panellerinden iç duvar ve tavana, vitrine kadar, hem geleneksel inşaat yöntemlerini hem de dijital fabrikasyondan özelleştirilmiş panelleri ekleyerek düşünmek de bir zorluktu.

Antistatics Architecture tarafından tasarlanan Vicutu Konsept Mağazası, Pekin kentsel alanında yer alıyor ve müşterilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Büyük ölçekli üç boyutlu bir metal örgü sistemi kullanılıyor, bu da erkek giysilerinin üretim sürecini ve kumaş özelliklerini cepheye yansıtıyor. Mağaza içinde, tüm alanın dili doğadaki olayları simüle ediyor, ziyaretçilere sürükleyici bir yer yaratıyor. Eğri büyüme duvarları ve dinamik gökyüzü ışığı, müşterileri farklı sergi alanlarına yönlendiriyor.

Antistatics Architecture'ın bu tasarımı, 2023 yılında prestijli A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmeliyeti ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, saygı gören ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mo Zheng
Görsel Kredileri: Photo credits: UK Studio, AntiStatics Video Credits: AntiStatics
Proje Ekibi Üyeleri: Architect’ Firm: AntiStatics Architecture, Lead Architects: Mo Zheng, Martin Miller, Project Architect: Christopher Beckett, Team: Yasser Hafizs, Luke Theodorius E.D.Santoso, Frank Feng, Annie Liu, Dhaga Aman, Wenlin Bai, Yue Xi, Boyan Zhang, Arthur Yang, Yong Li, Weidong Zhang, Zhiming Wu, Changyong Guo, Jingwei Zhang, Client:VICUTU (Beijing Gelei Fashion Technology Co., Ltd), Main Contractor: Beijing Chenfeng Polang Architectural Decoration Engineering Co., Ltd., GRG Fabricator: E-grow Shanghai
Proje Adı: Vicutu Concept
Proje Müşterisi: Mo Zheng


Vicutu Concept IMG #2
Vicutu Concept IMG #3
Vicutu Concept IMG #4
Vicutu Concept IMG #5
Vicutu Concept IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun