Modern ve Pet Dostu Bir Yaşam Alanı: "Our Place"

Louis Liu'nun İç Mekan Tasarımı, İnsanlar ve Evcil Hayvanlar İçin Birlikte Yaşamayı Yeniden Tanımlıyor

12 kedi ve bir köpeği olan iki kadın için tasarlanan "Our Place", yaşam alanı, yemek odası ve mutfak gibi alanları birleştirerek insanlar ve evcil hayvanlar için birlikte yaşamayı mümkün kılan bir konut haline getiriyor.

Projenin tüm alanı, geniş pencereler sayesinde doğal ışığın içeri girmesini sağlayan ve soğuk renk paletine sıcaklık katan, açık renkli modern bir tarza sahip. Depolama ihtiyaçlarını karşılamak için cepheye yerleştirilen dolaplar, görsel engelleri azaltırken, kapaklı tasarım depolama ihtiyaçlarını karşılar.

TV duvarı, farklı tonlardaki dikey çizgileriyle görsel bir hiyerarşi oluşturan gri taştan yapılmıştır. Açık planlı alanın daha geniş görünmesini sağlayan bu genişletme efekti, aynı zamanda duvarın tutarlılığını korumak için gizli bir depolama dolabı ile tasarlanmıştır. Dolapların oyulmuş alt kısmı, kedi yürüyüş yolu olarak hizmet verirken, elektronik cihazların soğutulmasına olanak sağlar.

Yemek odasının duvarı, cephenin bütünlüğünü korumak için gizli kapılar kullanırken, gri ahşap doku doğal dokuyu devam ettirir. Yemek odası duvarı, su dalgaları ve testere dokuları ile birleştirilen doğal ahşap kaplamadan yapılmıştır. TV duvarı ise mermerden yapılmıştır. Her ikisi de malzemenin doğal dokusunu gösterir.

Projenin genel alanı, müşteriler için en tatmin edici bölümdür. Geniş aydınlatma alanı ve beyaz renk paleti, rahat bir görsel deneyim yaratır. 120X240cm beyaz levha karoları, taşın eşsiz doğal dokusunu korurken, küçük boşluklarla temizlenmesi kolaydır. Ayrıca, kapalı üst dolap, bütünlük hissi ve renk katmanları sağlar.

Projenin çekirdeği, pet dostu ve açık renkli modern stildir. Geniş aydınlatma ile yaşam odası, yemek odası ve mutfak, açık planlı genel alanda bulunur ve ufkun genişlemesini sağlar. Büyük karolar, zeminin bölme çizgisini azaltır ve görsel uzatma etkisini artırır. Doğal dokuya sahip saf beyaz renk, pencerenin dışındaki doğal aydınlatmayla uyum sağlar ve TV duvarındaki mermerle ve restoran duvarındaki ahşap dokusuyla yankılanır.

Proje, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Louis Liu
Görsel Kredileri: Reflexion Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Louis Liu
Proje Adı: Our Place
Proje Müşterisi: Louis Liu


Our Place IMG #2
Our Place IMG #3
Our Place IMG #4
Our Place IMG #5
Our Place IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun