YHDQ Tasarımı: Logan TianLangWan

Özel Konut Olarak Tasarlanan Gerçek Bir Emlak Satış Merkezi

YHDQ Tasarım tarafından tasarlanan Logan TianLangWan projesi, Zhongshan şehrinde yer alıyor. Şehrin 22 derece kuzey enlemdeki konumu, dört mevsim güneşli ve adaların avantajlı kaynaklarına sahip olmasını sağlıyor. Bu özellikler, projenin kopyalanamaz değerini oluşturuyor ve tasarımcıları, şehrin gürültüsünden uzak, insanların rahatlayabileceği ve geçici olarak gerçeklikten kaçabileceği bir ütopya olarak tasarlamaya yönlendiriyor.

Her bir iç mekanın güneşin neminden faydalanabildiği ve her pencerenin gökyüzü ve suyun güzelliğini görebildiği bu projede, tasarımcı geleneksel konut tasarım mantığını uygulamaktan tereddüt etti. Karmaşık dekorasyon, tek tip renk uyumu ve lüks malzemeler, bir ütopyada gerekli olan tatil yaşam tarzına uymuyordu. Bu nedenle tasarımcı, geleneksel tasarım fikirlerinden vazgeçti ve "Az daha fazladır" konseptini takip ederek daha özel bir alan sundu.

650 metrekarelik bu alanda, tasarımcı, sabit renk kombinasyonunu kırdı ve rengi, gerçek bir ev hissi yaratmak için mekana hizmet etmek üzere kullandı. Mobilyaların birleşik bir sistemi yoktu, sadece bir izolasyon hissi yaratmak için birleşik bir his vardı. Konforun getirebileceği kaba hissi önlemek için, evde zarif malzemeler kullanıldı ve gizli bir lüks hissi yaratıldı. Az dekorasyonlu ve daha güçlü bir koleksiyon hissi yaratan sanat eserleri seçildi.

Proje, 2020 Ağustos ve 2021 Ocak ayları arasında gerçekleştirildi. Tasarım sürecinde, tasarımcılar uluslararası ünlü özel konutlara ve çok sayıda ev dekorasyon dergisine başvurdu ve lüks özel konutların gerçek görünümünü düşündüler. Tasarımın başında, projenin genel tonalitesinin yeterince net olmaması ve geleneksel örnek odanın ataletiyle tüm tasarım mantığının düşünülmesi nedeniyle genel tasarım sürekli hatalıydı. Daha sonra stilist, yabancı özel konutlara ve öne çıkan ev dergilerine başvurdu ve gerçekten özel konutlara yönelik doğru yönde ilerledi ve sonunda tüm fikirleri tamamladı.

22 derece kuzey enlemdeki konum, dört mevsimlik bir bahar, güneşli bir hava ve körfez adalarının aynı zamanda avantajlı kaynaklara sahip olmasını sağlar. Bu özellikler, projenin geleneksel mantığın uygulanamayacağı bir değeri oluşturur. Ağır ve karmaşık dekorasyonlar, tek tip renkler ve lüks malzemeler, bir ütopyanın ihtiyaç duyduğu tatil yaşam tarzına uymaz. Bu nedenle, tasarımcı geleneksel tasarım fikirlerinden vazgeçti ve "Az daha fazladır" konseptini takip ederek daha özel bir alan sundu.

Logan TianLangWan projesi, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YHDQ Design
Görsel Kredileri: YHDQ Design 1000 DEGREES VISION
Proje Ekibi Üyeleri: YHDQ Design
Proje Adı: Logan TianLangWan
Proje Müşterisi: YHDQ Design


Logan TianLangWan IMG #2
Logan TianLangWan IMG #3
Logan TianLangWan IMG #4
Logan TianLangWan IMG #5
Logan TianLangWan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun