Canuch Inc. Tarafından Tasarlanan Benzersiz Mobilya Serisi: Mass Series Sumi Limited

Doğa ve İnsan Arasındaki Eşsiz Deneyimi Yansıtan, Sınırlı Sayıda Üretilen Mobilya Serisi

Canuch Inc. tarafından tasarlanan Mass Series Sumi Limited, doğa ve insanın bir arada var olduğu, zorlu bir volkanik ortamda yaşamın tohumlarının filizlendiği Aso deneyimini yansıtmak üzere tasarlandı. Bu eşsiz mobilya serisi, çelik çerçeve ve cömertçe işlenmiş sedir ağacı kullanılarak üretilmiştir.

Mass Series Sumi Limited, eski sedir ağaçlarının en iyi kısımlarının yetenekli ahşap işçileri tarafından hazırlanmasıyla öne çıkmaktadır. Pürüzsüz sedir ve zarif çelik çerçeve ile temiz kesimli tasarımı, kullanıcılarına dokunma ve hissetme arzusu uyandırır. Bu mobilya serisi, sedir ağacını dayanıklı mobilyalar yapmak için geleneksel bir yöntem olan yakma işlemi ile üretilmiştir. Bu işlem, sedirin belirgin damarlarını tam olarak ortaya çıkarmak için beceri ve deneyim gerektirir ve mobilyalara eşsiz bir doku ve nadir bir bitiş verir.

Mass Series Sumi Limited, yıllık olarak sadece 25 adet üretilmektedir. Bu sayı, Edo döneminde orman yetiştirmek için verilen 25 Oguni sedir fidanına dayanmaktadır. Bu seri, Aso'nun etkileyici ve doğa ile uyumlu yaşam tarzının tarihini ve güzelliğini temsil eder. Sedir ağacı, parlaklık ve organik özellikler kazanmak için yakılır. Bu işlem, mobilyalara eşsiz bir doku ve nadir bir bitiş verir.

Mass Series Sumi Limited, çelik çerçeve ile yakılmış sedirin kontrastını sunan bir tasarıma sahiptir. Bu seri, doğa ve insanın bir arada var olduğu, zorlu bir volkanik ortamda yaşamın tohumlarının filizlendiği Aso deneyimini yansıtmak üzere tasarlanmıştır. Sedir ağacı, parlaklık ve organik özellikler kazanmak için yakılır.

Mass Series Sumi Limited, 2019 Nisan'ında Kumamoto'da başlayan ve 2020 Temmuz'unda Tokyo'da tamamlanan bir projedir. Bu tasarım, 2020'de Designart Tokyo'da sergilenmiştir. Bu marka, Aso kalderasının kuzeyinde yer alan Minami-Oguni, Kumamoto prefektörlüğünde bulunmaktadır. Aso kalderası, aktif bir volkanı olan uluslararası üne sahip bir yerdir ve yaklaşık 50.000 kişi bu bölgede yaşamaktadır. Marka, sadece ürünler yapmak yerine, toplulukların değer verdiği manzara ve doğal kaynakları koruma ve gelecek nesiller için kullanma hedefiyle ortaya çıkmıştır.

Mass Series Sumi Limited, 2023'te A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CANUCH
Görsel Kredileri: Main Image #1 Photographer:Kenichi Aikawa Optional Image #1 Photographer:Kenichi Aikawa Optional Image #2 Photographer:Kenichi Aikawa Optional Image #3 Photographer:Kenichi Aikawa Movie : Haruki Anami Optional Image #4 Photographer:Kenichi Aikawa
Proje Ekibi Üyeleri: Strategic Planner:Genki Imamura Project Manager:Kentaro Kanayama Art director:Ryosuke Tomita Public Relation:Masahiro Ryohara Interior & Furniture design:Yosuke Kinoshita Interior & Furniture design:Yusuke Noguchi Digital Creative Director:Hiroki Noma Creative Developer:Misato Daikuhara Creative Developer:Kenta Toshikura Photographer:Haruki Anami Photographer:Kenichi Aikawa
Proje Adı: Mass Series Sumi Limited
Proje Müşterisi: CANUCH


Mass Series Sumi Limited IMG #2
Mass Series Sumi Limited IMG #3
Mass Series Sumi Limited IMG #4
Mass Series Sumi Limited IMG #5
Mass Series Sumi Limited IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun