U Şeklindeki Yan Sehpa: Estetik ve İşlevsellik Bir Arada

Fei Chen, Chengyong Li ve Lei Yang tarafından tasarlanan U şeklindeki yan sehpa, sade tasarımı ve işlevselliği ile dikkat çekiyor

U şeklindeki yan sehpa, balkonda otururken bir kitap veya bir fincan kahve için yanınızda olması gereken bir mobilya parçasıdır. Bu durum, Fei Chen, Chengyong Li ve Lei Yang'ın bu zarif yan sehpaya olan ilhamını oluşturmuştur.

U şeklindeki yan sehpa, U şeklindeki yapılar tarafından desteklenir. Geleneksel bir geçiş yapısı aracılığıyla yeniyi ortaya çıkaran bu tasarım, tabanın birden çok üçgen alan oluşturmasını sağlar. Bu, sadece genel stabiliteyi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda göz zevkine de hitap eder. Temiz çizgilerin ve alçakgönüllü siluetin karışımı, bu sehpaya dost canlısı bir kişilik kazandırırken, çizgiler ve yüzey arasındaki kontrast güçlü bir görsel etki yaratır.

U şeklindeki yapılar, göze hoş gelen bir görünümün yanı sıra, stabiliteye öncelik verir ve stabilite ve ağırlık merkezi testleri ile doğrulanmıştır. İki U şeklindeki tüp, düzgün bir görünüm için gizli pozisyonlarda bulunan vidalarla birleştirilir. Basit bir tasarıma ve kompakt bir boyuta sahip olan bu yan sehpa, hafif ve kolay taşınabilir olması nedeniyle, büyük bir kahve masası için ideal bir alternatif ve küçük alanlar için şık bir yardımcıdır.

Malzemeler söz konusu olduğunda, tasarımcı metalin özelliklerinden yararlanmış, büyük U ve küçük U yapıları arasındaki pozisyon ve orantısal ilişkiyi dikkate alarak hem stabilite hem de güzellik sağlamıştır. Masa üstü, doğal kiraz ağacından yapılmış olup, su bardakları, kitaplar ve süslemeler için kullanışlı bir yer sunar. Farklı renklerde mevcut olan metal bir çerçeve ile eşleştirildiğinde, bu yan sehpa çeşitli müşteri gruplarının tercihlerini karşılar. Bu kadar çok özelliği bir yan sehpada bulunduran bu tasarım, sanat ve işlevsellik arasındaki dengeyi bulur.

U şeklindeki yan sehpa, U şeklindeki yapıları öne çıkan bir özellik olarak kullanır ve doğal bir ahşap üst ve serin metal çerçeve ile görsel bir zevk sunar. Çerçeve, büyük bir stabilite sağlarken temiz bir görünüm veren gizli pozisyonlarda bulunan vidalarla bağlanır. Oturma odanızda veya balkonunuzda, bu yan sehpa, kahvenizi ve kitaplarınızı parmaklarınızın ucunda tutabileceğiniz rahat bir yer oluşturur.

U şeklindeki yan sehpa, 2021'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Chaoyang Wang , shooting, 2020 Image #2: Photographer Chaoyang Wang , shooting, 2020 Image #3: Photographer Chaoyang Wang , shooting, 2020 Image #4: Photographer Chaoyang Wang, shooting, 2020 Image #5: Photographer Chaoyang Wang, shooting, 2020 Video Credit: Videographer Kou Ziheng, Video Editing, 2020 Credit entity name: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Designer::Lei Yang Designer:Chengyong Li Designer:Shaohua Lei Designer:Fei Chen
Proje Adı: U
Proje Müşterisi: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd


U IMG #2
U IMG #3
U IMG #4
U IMG #5
U IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun