Nio Life'ın "Evden Uzakta Ev" Konsepti: Otomobil Üretim Artıklarından Sürdürülebilir Mobilya Tasarımı

Yeniden Kullanım ve Sürdürülebilirlik Odaklı İnovatif Mobilya Tasarımı

Nio Life'ın "Evden Uzakta Ev" konsept mobilya serisi, otomobil üretiminde kullanılan ve arta kalan malzemeleri yeniden değerlendirerek, estetik ve işlevsel mobilyalar oluşturuyor.

Nio Life'ın "Evden Uzakta Ev" konsept mobilya serisi, otomobil üretiminde kullanılan ve arta kalan malzemeleri yeniden değerlendirerek, estetik ve işlevsel mobilyalar oluşturuyor. Bu seride yer alan mobilyalar; fazla koltuk kemer kumaşı, hava yastığı malzemesi ve otomobil üretiminde kullanılan Haptex deriden oluşuyor. Bu malzemelerin yeniden kullanılmasıyla oluşturulan koleksiyon, modaya uygun ve çevreci bir yaklaşım sergiliyor.

Seride yer alan son derece fonksiyonel mobilyalar arasında; hem depolama hem de aydınlatma amaçlı kullanılabilen lambalar, çay tabureleri ve puf bulunuyor. Nio Life'ın tasarım yaklaşımını yansıtan bu seri, estetik, inovasyon ve özeni bir araya getirerek, evler için yumuşak ve konforlu bir atmosfer yaratıyor.

Mobilyalar, otomobil üretiminde arta kalan ve geri dönüştürülen malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu malzemeler arasında NIO'nun hava yastığı kumaşı, metal/deri artıkları ve Karuun ağacı bulunuyor. Bu süreçte, Nappa deri, Fly kumaş ve Vetiver Terracotta ve Skyline renklerindeki emniyet kemeri gibi atık malzemeler de değerlendiriliyor.

Nio Life'ın bu tasarımı, 2021 Şanghay Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergilendi. Fuarda, Nio Life, otomobil geri dönüşümü hakkında bir moda projesi olan Blue Sky Lab'ı tanıttı. Bu proje kapsamında, otomobil üretiminde kullanılan ve arta kalan malzemeler, otomobil geri dönüşümünün özel logosuyla birlikte moda koleksiyonları oluşturmak için kullanılıyor. Nio Life, Blue Sky Lab'ın insanlar için hoş ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı yaratmasını hedefliyor.

Nio Life'ın bu tasarımı, 2022 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin edici ve olumlu duygular yaratıyor ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: NIO Life
Görsel Kredileri: NIO Life
Proje Ekibi Üyeleri: NIO NIO Life
Proje Adı: Home Away From Home
Proje Müşterisi: NIO Life


Home Away From Home IMG #2
Home Away From Home IMG #3
Home Away From Home IMG #4
Home Away From Home IMG #5
Home Away From Home IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun