Villa Madonna: Dağ Mimarisinin Yenilikçi Yorumu

Joseph Di Pasquale, Doğayla Uyumlu Bir Otel Genişlemesi Tasarladı

Joseph Di Pasquale'nin Villa Madonna projesi, doğal çevreyle uyumlu bir otel genişlemesi olarak öne çıkıyor. Dağ mimarisinin geleneksel özelliklerini modern bir yorumla buluşturan bu tasarım, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nün altın ödülünün sahibi oldu.

Projenin ana ilham kaynağı, Sciliar dağ silsilesinin zirvesine doğru olan yönelim oldu. Bu yönde belirlenen eksen, zirvenin manzarasını yakalamak amacıyla tasarlanan ana cephenin hizasını belirledi. Mimari açıdan, müdahale, yalnızca teknik malzemeler kullanarak dağ binalarındaki geleneksel mantığı sürdürme yoluyla mevcut binayla ilişkilendirildi.

Genişlemenin morfolojisi, doğal bağlamla anlamlı ilişkiler belirleme amacıyla belirlendi. Bu yaklaşım, stilistik ve dilbilimsel olarak güçlü bir şekilde farklılaşırken, kendisine bitişik olan binanın daha geleneksel karakteriyle uyumlu bir şekilde konuşabilen bir mimari benimsemeyi sağladı.

Malzemelerin seçimini yöneten kriterler, dayanıklılık ve yüksek enerji performansı sağlayacak teknik malzemeleri kullanmaktı. Ancak, dağ binalarındaki geleneksel mantığı sürdürmeyi hedefleyen bu malzemeler; taş, cam ve ahşaptan oluşuyordu. Kullanılan tüm malzemeler, düşük karbon dioksit üretimine sahip bir tedarik zincirinden geldi.

Yeni genişleme, mevcut mimari bağlama, alanların yeni bir işlevsellik kazanması yoluyla entegre edildi. Bu yeni kabuk içerisine bir resepsiyon, bir yenileme alanı ve farklı okuma-sohbet odaları dahil edildi. Işık ve dış mekan manzaraları, dolguların fiziksel ayrımları aracılığıyla iç mekana filtre edildi, ancak malzemenin tüm genişleme çevresindeki sürekliliğinin algısını etkilemedi.

2021 yılında İtalya'nın Alpe di Siusi bölgesinde inşa edilen bu proje, çevreyi gözlemleyerek ve mimariye çevreyi oluşturan hatları geri getirerek tasarlandı. Işık, iç ve dış mekan arasındaki kesişme ve bağlantı noktası olarak kullanıldı, böylece mimari, manzaranın homojen bir parçası haline gelebilecek şekilde yerleştirildi.

En karmaşık kısım, önceden var olan manzara ve otelle entegre olacak bir bina kabuğunu tasarlamaktı, ancak aynı zamanda yeni bir mimari anlam kazanabilirdi. Villa Madonna'nın genişlemesi, doğal bağlamla anlamlı ilişkiler belirleme amacıyla belirlendi. Bu yaklaşım, stilistik ve dilbilimsel olarak güçlü bir şekilde farklılaşırken, kendisine bitişik olan binanın daha geleneksel karakteriyle uyumlu bir şekilde konuşabilen bir mimari benimsemeyi sağladı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: JOSEPH DI PASQUALE ARCHITECTS
Görsel Kredileri: Image #1: Ezio Manciucca Image #2: Ezio Manciucca Image #3: Ezio Manciucca Image #4: Ezio Manciucca Image #5: Ezio Manciucca
Proje Ekibi Üyeleri: JOSEPH DI PASQUALE ARCHITECTS
Proje Adı: Villa Madonna
Proje Müşterisi: JOSEPH DI PASQUALE ARCHITECTS


Villa Madonna IMG #2
Villa Madonna IMG #3
Villa Madonna IMG #4
Villa Madonna IMG #5
Villa Madonna IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun