Shang Long: Yeni Bir Kavramla İnşa Edilen Modern Bir Cenaze Evi

Don Wang ve Ray Zheng'in Tasarladığı, İnsan Odaklı ve Huzurlu Bir Mekan

Shang Long Cenaze Evi, son yolculuklarına çıkan insanlar için sadece bir dinlenme yeri değil, aynı zamanda aile ve arkadaşlar için sessiz ve rahat bir alan oluşturmayı hedefliyor. Geleneksel cenaze evlerinin aksine, bu mekan huzurlu bir atmosferle dolu ve geniş yürüyüş alanları, kapalı bir ortamda beden ve zihnin baskı hissetmemesini sağlıyor.

Shang Long Cenaze Evi, çağdaş ve basit bir alan. Tezgahın arkasındaki daire, yaşamın bütünlüğünü ve sonsuzluğunu simgeliyor. Bir çemberde başlangıç, sonla buluşur, bu da tamamlanmışlık ve bütünlüğü ifade eder. Ön lobide huzurlu ve sakinleştirici renkler ve mermer bulunuyor. Doğal ve saf beyaz, zarif ve sakin gri ile huzur veren mavi, markanın basit ve saf imajını yansıtıyor. Karmaşık dekoratif malzemeler olmadan, basit ve temiz tasarım, geleneksel bir cenaze evinin yarattığı baskı hissini azaltır ve sıcak ve huzurlu bir alan yaratır.

400 metrekarelik alanda bir resepsiyon, bir dinlenme alanı, bir özel oda, iki ibadet alanı, üç Buddha Salonu ve bir tuvalet bulunuyor. Ahşabın sıcaklığı, insan odaklı bir ortak alan yaratırken, kıvrımlı duvarların pürüzsüzlüğü, insan merkezli tasarım konseptini iletiyor. Duvarın büyük beyaz alanı, bir soluk alma alanı sağlar ve sessiz ve zarif bir atmosfer katar.

Buddha Salonuna girildiğinde, kutsal ve ciddi bir Buddha heykeli görünür. Herkesin kalbini nazikçe dolduran bir bağlılık hissi yaratır. Tapınakta, çağdaş çizgiler, alana düzgün ve düzenli bir atmosfer verirken, arka duvardaki farklı malzemelerin karışımı ve tavanın büyük çemberi, sert lineer yapısını yumuşatır. Işık parçacıklarının yayılması altında, Buddha ibadeti için ciddi ve görkemli bir ortam yaratılır.

Ana giriş, iç ve dış arasındaki uyumu senkronize etmek için beyaz renk şemasından ilham alır. Basit çizgiler ve farklı dokulardaki duvar malzemeleri birbirini tamamlar, minimalist bir giriş yaratır. Yeşillik ve bitkiler, cansız ve donuk alana yeşil, canlı doğayı getirir. Shang Long Cenaze Evi, insanların sevdiklerini sevgiyle anımsadığı yerdir.

Proje, Aralık 2021'de Taipei City, Tayvan'da tamamlandı. Farklı alanlar ve görünümler, ışık, gölge ve bölümler tarafından yaratılır ki bu da farklı bir alanda yeni bir başlangıcı simgeler. Karma döngüsü öngörülemez. Alan gibi, hayat da inişler ve çıkışlarla doludur. Işık ve gölge alanları ayırır. Böylece, farklı yönler ve algılarla tasarım oluşturulur.

Geniş ve rahat anma alanı, aile üyelerinin ve arkadaşların sevdiklerini özel olarak anmalarına olanak sağlar. Farklı tonlardaki ahşap dolaplar, bir düzen ve sıralama hissi yaratır. Tutarlı renk paleti, aşkın bir sakinlik ortaya çıkarır. Shang Long Cenaze Evi, kalp ısıtan kişiye özel anma hizmeti sunar, böylece insanlar sevdiklerini bir fotoğraf yerine bir elektronik ekran aracılığıyla anabilirler.

Shang Long Cenaze Evi, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da 2023'te Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: DON WANG
Görsel Kredileri: ASD Interior Design CO.,LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Don Wang, Ray Zheng
Proje Adı: Shang Long
Proje Müşterisi: DON WANG


Shang Long IMG #2
Shang Long IMG #3
Shang Long IMG #4
Shang Long IMG #5
Shang Long IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun