Dr Pet: Eski Bir Konut, Modern Bir Evcil Hayvan Kulübüne Dönüştürülüyor

Chun Hsun Huang, Tarihi Bir Yapıyı Evcil Hayvan Severler İçin Çekici Bir Mekana Dönüştürüyor

Chun Hsun Huang, eski bir konutu modern ve şık bir evcil hayvan kulübüne dönüştürerek, evcil hayvan sahiplerine ve hayvanlarına keyifli bir deneyim sunuyor.

Taiwan'da zengin bir ailenin eski konutu olan iki katlı tuğla bina, uzun süre kullanılmadığı için yaşlanma belirtileri göstermeye başlamıştı. Ancak Chun Hsun Huang ve ekibi, bu binayı "Dr. Pet" adlı bir evcil hayvan kulübüne dönüştürmeye karar verdi. Bu kulüp, probiyotik içerikli özel evcil hayvan yemleri sunmanın yanı sıra, müşterilere evcil hayvanlarıyla birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri bir alan sağlıyor.

Modern insanların evcil hayvanlarına olan ilgisi arttıkça, çocuk dostu ticari alanlar ortaya çıkmaya başladı. Chun Hsun Huang, bu projede popüler fotoğraf çekme kültürü, yaratıcı ürün sergileme, canlı renk eşleşmeleri ve geniş iç ve dış alanları birleştirerek rahat bir evcil hayvan kulübü oluşturdu. Tasarım ekibi, bina girişindeki dolaşımı ve birinci kat alanındaki bölümleri yeniden planlayarak daha akıcı ve geniş bir aktivite alanı oluşturdu.

Projenin tasarımı, eski evin özgün özelliklerini vurgulayarak binaya yeni bir değer katıyor. Özellikle, evin orijinal özellikleri ve malzemeleri kullanılarak binanın tarihi değeri korunmuştur. Ayrıca, site orijinal olarak bir konut olduğu için, şimdi ticari bir alan olarak kullanılıyor ve bu da mekansal düzenlemeyi kaçınılmaz olarak farklı kılıyor.

Proje, Eylül 2018'de Taipei, Tayvan'da tamamlandı. Tasarım ekibi, sitenin orijinal tarihi kültürünü popüler ekipmanlarla birleştirerek bu amaç için parlak ve rahat bir dinlenme alanı oluşturdu. Genel düzenleme, açık ve geniş alanlar, canlı renk seçimleri ve doğal ve rahat bir ortam ile benzersiz bir alan oluşturmayı hedefledi.

Dr Pet, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için olumlu duygular ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chun Hsun Huang
Görsel Kredileri: QI-MIN WU
Proje Ekibi Üyeleri: CHUN-HSUN HUANG
Proje Adı: Dr Pet
Proje Müşterisi: Chun Hsun Huang


Dr Pet IMG #2
Dr Pet IMG #3
Dr Pet IMG #4
Dr Pet IMG #5
Dr Pet IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun