Jack Lim'in Ödüllü Tasarımı: Sierra Hijauan

Modern Minimalizm ve Zen Atmosferi Buluşuyor

Jack Lim tarafından tasarlanan Sierra Hijauan, modern minimalizm ve Zen atmosferinin mükemmel birleşimini sunuyor. Bu konut projesi, 2022 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü.

Sierra Hijauan, Malezya'nın kalbinde, Ampang'da yaklaşık 4000 metrekarelik bir alana yayılan bir konut projesi. Proje, her köşesinde rahatlık sunmayı hedefliyor. Bunun için de akış unsurları, yani eğri yüzeyler kullanılarak keskin yüzeylerin oluşturduğu hoş olmayan görüntülerden kaçınılmış. Sadece sıcak tonlu malzemeler kullanılarak Zen atmosferi yaratılmış. Hafif tonlu ahşap, ham mermer yüzeyler, mat renkli yüzeyler ve benzeri malzemeler bu atmosferin oluşturulmasında kullanılmış.

Projenin ana konsepti, her alanın nefes alabilen bir yapıda olması. Örneğin, ana yatak odası ve giyinme odası arasındaki bölme, benzersiz bir mekanizmaya sahip bir vitrin olarak kullanılmış ve her iki alan arasında bir pencere bırakılmış. Bu sayede her iki alan da birbirine açık hale getirilmiş.

Evdeki tonu ayarlamak ve mobilyaları vurgulamak için belirli bir ruh hali ve duygu yaratılmış. Ortam ışığı, tüm alanın genel aydınlatmasını sağlayarak daha pratik ve dekoratif bir aydınlatma oluşturmuş. Ana malzemeler olarak ahşap dokulu malzeme ve taş kullanılmış. Bu iki malzemenin kombinasyonu, Zen atmosferini temsil etmek için kullanılmış. Doğal ışığın avantajıyla, malzemeler ve sakin renkler, her elementle dengelenerek nötr bir alan yaratmış.

Malzeme olarak sadece sıcak tonlu malzemeler kullanılmış. Evdeki tüm dolap ve depolama alanlarının pratik olması için, tüm dolaplar kullanıcı davranışlarına uygun modüler bir sistemle inşa edilmiş. Dolapların elementleriyle kullanıcılar arasındaki etkileşimi artırmak için ergonomi kavramı da kullanılmış.

Projenin başlangıç aşamasında, proje müşterisi ve ekip üyeleri gibi ilgili katılımcılar, tercih edilen konsept, ışık tonu, hizalamalar, sonuç veya prosedür sırasında dikkate alınması gereken herhangi bir özellik üzerinde tartışma yapmışlar. Ayrıca, projenin sonunda her iki tarafın da ne beklediğini paylaşmışlar. Ek olarak, ekip, fikir önerilerine geçmeden önce genel mekan yapısını daha iyi anlamak için mevcut alanın yerinde incelemesini yapmış.

Projenin en zorlu kısımları, araştırma ve üretim aşamalarında yaşanmış. Müşterinin ihtiyaçlarını anlama ve ülkenin iç tasarımına katkıda bulunabilecek önerilerde bulunma aşaması, her türlü güvenlik protokolünün sağlandığı ve estetik ve işlevsellik değerinin ortaya çıktığı üretim yöntemleri, tasarımın en zorlu kısımları olmuştur.

Temelde, iç tasarımın çağdaş tarzı sadelikle tanımlanırken, bu projenin tasarımı, modern çağdaşlıkla minimal unsurların birleşimini sunmaktadır. Her köşesi, rahatsız edici veya hoş olmayan görüntülerden kaçınmak için eğri yüzeyler gibi akış unsurlarıyla çevrilmiştir. Sadece sıcak tonlu unsurlar/malzemeler kullanılarak Zen atmosferi yaratılmıştır.

Sierra Hijauan, 2022 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı teşvik eden, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artırarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jack Lim
Görsel Kredileri: (3D Visualizer) Eden Ho
Proje Ekibi Üyeleri: Jack Lim Eden Ho
Proje Adı: Sierra Hijauan
Proje Müşterisi: Jack Lim


Sierra Hijauan IMG #2
Sierra Hijauan IMG #3
Sierra Hijauan IMG #4
Sierra Hijauan IMG #5
Sierra Hijauan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun