Yunlu: Modern Doğu Estetiğinin Yansıması

Minghua Zhang'ın Kuzey ve Güney Bahçe Sanatının Mükemmel Birleşimini Yarattığı Tasarım

Chengde'de bulunan ve Dağ Evi'ni başlangıç noktası olarak kullanan Yunlu, doğal manzaranın kökenini ve nehrin güney ve kuzey manzaralarını alarak, sadece güney bahçelerinin stilini değil, aynı zamanda kuzey mimarisinin hassas tekniklerini de takip eder. Bu, kuzey-güney bahçe sanatının mükemmel birleşimi haline gelmiştir.

Şiirsel bir lezzetle dolu bu şehirde, tasarımcı Minghua Zhang, şehirdeki her taşı kopyalayarak iç tasarımın başlaması gerektiği fikrinden yola çıkarak, mimari ve peyzaj kavramlarından yola çıkarak, hassas çizgilerle mekansal farkındalığı inşa eder. Bu gürültülü çağda doğaya dönüşü savunur ve insanları burada kalmaya teşvik eder.

Projenin ana malzemeleri arasında yapay taş, zemin karosu, 3M ahşap tahıl filmi, masif ahşap zemin, paslanmaz çelik, duvar bezi bulunmaktadır. Proje toplamda 1500 metrekarelik bir alanı kapsar. Tasarım, iç mekan, ticari, satış merkezi, modern, basit, doğal, sanat, Chengde gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Doğu manzara resimlerindeki "form ve anlam", mekan tasarımının estetik standartlarına benzer. Nesnelerin formuna ek olarak, daha çok iç çekiciliği ve ilgiyi ifade etmeye odaklanırlar. Geleneksel doğu mimarisinin büyük resmi ritüel önsözlerinde, her detayın ölçek kontrolüne dikkat edilir, doğayla simbiyoz içinde.

Proje, 2020 yılında Chengde'de başladı ve 2020 yılında Chengde'de tamamlandı. Doğu manzara resmi, doğu estetiğinin bir modelidir. İçinde yer alan doğa ve insanın birliği dünya görüşü, Çin halkının yaşam bilgeliğini ve estetik ideallerini aydınlatır ve yansıtır. "Büyük ve küçüğü görmek" mekansal farkındalığı, doğanın genel ritmini ve uyumunu resmetmek için kullanılır, canlı ve ritmik bir sanatsal resim oluşturur.

Doğadan öğrenin ve kültürün özünü çıkarın. Bir masa ve birkaç üzerinde suyun halkalarını akıtın, eski gümüş sürahi şairin rahatlığını düşündürsün, enstrümantal müzik rüzgarın ve gölgenin ritmi gibi bulutlarda sallansın ve aksın... Gizli veya açık duygusal ifade, mekanda son dokunuşu oynar.

Yunlu, doğu manzara resminin felsefi kavramını yoğunlaştırır, doğu estetiği ve modern hukuku karıştırır ve kültür, sanat ve doğa kavramlarını bütünleştirir. Objektif çevrede öznel duygular yaratır, zaman ve mekanı dolaşır ve ruha dönen çağdaş doğu yerleşimini gerçekleştirir.

Yunlu'nun fotoğrafları, 2020'de Gold Mantis tarafından çekildi. Telif hakları 2020'de Gold Mantis'e aittir. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Minghua Zhang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #2: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #3: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #4: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #5: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Minghua Zhang Qihai Peng
Proje Adı: Yunlu
Proje Müşterisi: Minghua Zhang


Yunlu IMG #2
Yunlu IMG #3
Yunlu IMG #4
Yunlu IMG #5
Yunlu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun