Bellagio: Kason Chung'un Yenilikçi Yaşam Alanı Tasarımı

Yarı Hayatınızı Çalıştıktan Sonra Emeklilik İçin İdeal Bir Ev

Hong Kong'da yaşam küçük bir yer olabilir, ancak Kason Chung'un tasarladığı Bellagio, geniş, açık planlı bir yaşam alanı sunarak bu algıyı değiştiriyor.

Emekliliklerini düşünerek evlerini yenileme kararı alan bir çiftin talebi üzerine tasarlanan Bellagio, açık planlı tasarımı ve müşterinin yaşam alışkanlıklarına uygun düzenlemesi ile dikkat çekiyor. Açık planlı tasarım, mekanın potansiyelini serbest bırakırken, farklı hisler yaratıyor ve vizyonu genişletiyor.

Chung, tasarımda farklı yönlerden gelen ışık hüzmesi ile mekan hissini artıran açık planlı bir tasarım kullanıyor. Renk ve malzemeler konusunda ise genellikle koyu ahşap renk kullanılırken, zeminde damar çizgileri temiz olan gri mermer tercih edilmiştir. Ahşap ve taş elementler, görseli zenginleştiriyor.

Salonda, sıcak bir odun ateşi havası yaratmak için bir elektrik sobası kurulmuş ve ahşap desenli iki cam kapılı dolap tasarlanmıştır. Ana malzeme olarak kullanılan ahşap, diğer malzemelerle iyi bir denge sağlar ve hem renk hem de mekanın görselliği açısından uyumu sağlar.

950 metrekarelik projede 1 yatak odası, gardırop, açık mutfak, 2 banyo ve bir yaşam alanı bulunmaktadır. Chung, tasarımın işleyişini, nasıl işletildiğini ve nasıl işlev gördüğünü açıklarken, salonda daha parlak bir hava yaratmak ve mekan hissini artırmak için üç büyük pencere kullanıldığını belirtiyor.

Proje, 2021 yılında Hong Kong'da başlamış ve Eylül 2021'de tamamlanmıştır. Chung, tasarımın altında yatan araştırmalar hakkında notlarında, müşteriyle daha fazla sohbet etmeyi, daha fazla tartışmayı ve daha fazla dinlemeyi öneriyor. Kendi tarzımız olabilir, ancak tasarımımız müşterimiz içindir, diyor.

Chung, bu tasarım için yaratıcı, teknik veya araştırma zorluklarını aşarken, orijinal bölmenin çok dar ve sıkıcı olduğu için evi tasarlarken açık planı kullanıyor. Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı yetenekli tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Chi Yuen Kason
Görsel Kredileri: 1sec.Left Design Studio Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Kason Chung
Proje Adı: Bellagio
Proje Müşterisi: Chung Chi Yuen Kason


Bellagio IMG #2
Bellagio IMG #3
Bellagio IMG #4
Bellagio IMG #5
Bellagio IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun