Raymond Lee'nin Işığın Güzelliği: Hong Kong'da Sıradışı Bir Güzellik Merkezi

Arti Studio'nun Yenilikçi Tasarımı, Işık ve Mekanın Zengin Deneyimini Sunuyor

Raymond Lee'nin Arti Studio tarafından tasarlanan "Işığın Güzelliği" adlı projesi, Hong Kong'un iş bölgesinde yer alan bir spa temalı güzellik merkezinin iç mekanını yeniden tanımlıyor. Bu proje, ışık ve mekanın zengin deneyimini sunarak, müşterilere her seferinde benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Projenin ilham kaynağı, Hong Kong'un beton ormanında yer alan bir iş bölgesi. Bu spa temalı güzellik merkezi, gömme aydınlatma ve kıvrımlı mekan tasarımı ile huzur ve dinginlik sunmayı hedefliyor. Ayrıca, projenin amacı, Hong Kong pazarındaki ticari güzellik sektörünün rolünü yeniden tanımlamaktır.

Projenin özgün özellikleri arasında, zaman ve ışığın değişimiyle zenginleşen mekansal deneyim yer alıyor. Müşterilerin merkez boyunca yolunu aydınlatan kıvrımlı bölme ve dağınık aydınlatma özellikleri, mekanın benzersiz bir jest ve kimlik oluşturmasını sağlıyor. Her bir tedavi odası, benzersiz tasarımı ve aydınlatma özelliği ile müşterilerin deneyimini zenginleştiriyor ve mekanın çeşitliliğini artırıyor.

Projenin gerçekleştirilme teknolojisi, önceden tasarlanmış dağınık ışık ayarları sayesinde gündüz ve gece boyunca mekanın algısını değiştiriyor. Her bir güzellik odasındaki tüm LED ışık şeritleri, farklı tedavilere uyum sağlamak ve rahatlama için huzurlu bir atmosfer yaratmak üzere karartma işlevi sunuyor. Dokulu boyama ve cam, aydınlatma etkisini artırarak mekanın hiyerarşisini iyileştiriyor.

Projenin tasarım süreci, ışığın, doğanın ve iç mekan jestinin farklı formlarda kendilerini ifade etmelerine ve bunları birleştirmeye olanak sağlayan bir akışkanlık, ritim ve eğri ve aydınlatma kullanımının olasılığını incelemek için zaman alıyor. Bu, projenin yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aşmasına yardımcı oluyor.

Proje, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Raymond Lee
Görsel Kredileri: Photography by Raymond Lee
Proje Ekibi Üyeleri: Raymond Lee
Proje Adı: Tracing Light
Proje Müşterisi: Raymond Lee


Tracing Light IMG #2
Tracing Light IMG #3
Tracing Light IMG #4
Tracing Light IMG #5
Tracing Light IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun