Geçmişin İhtişamını Yansıtan Chengdu Holdings

Mind Design'ın Olağanüstü Tasarımı: Satış Merkezi

Chengdu Holdings, Mind Design'ın özgün tasarımıyla, tarihin ihtişamını modern bir dokunuşla yansıtıyor. Kuzey Song Hanedanı'nın yetenekli ressamı Wang Ximeng'in yeşil manzara resmi "Bin Mil Nehir ve Dağlar"dan ilham alınan tasarım, geleneksel ve modern tasarımı renklerle birleştirerek, binlerce yıllık yeşilin, sınırsız dağların ve nehirlerin güzelliğini yansıtıyor.

Mind Design, bu tasarımında geleneksel avlu düzenini kullanarak, modern Doğu'nun güzelliğini basit ve zarif bir şekilde yorumluyor. Ayrıntılardan, dekorasyondan, tonlamadan, dokudan, tadından, atmosferden ve diğer tüm ruhani taleplerden türetilen bu tasarım, modern kentlilerin konut arayışını yansıtıyor.

Porçelen ekran teknolojisi kullanılan tasarımda, yatay ve dikey eksen dizilimi ile kalıp açılıyor, seiko ince kesiliyor ve sonunda ayrı gibi görünen, ancak bir bütün olan bir etki elde ediliyor. Büyük bir bronz süs eşyası, bir yelkenli şeklinde tasarlanmış ve meditasyon alanının dışında sakinleştirici bir deneyim sunuyor.

Tasarım, "teknoloji"den "sanat"a geçiş yapan bir zanaat dilini kullanarak, son derece ince ve zarif Doğu estetiğini sergiliyor. Dengeli simetri, mavi renk ve "sanal" ile "gerçek" arasındaki kontrast, tasarımın anahtar kelimelerini oluşturuyor.

Tradiyonel avlu düzenine uygun olarak tasarlanan her bir alan birbiriyle bağlantılıdır ve eksende dönüşlerle zengin bir mekansal sıralama oluşturur. Proje, Ekim 2021'de Çin'in Sichuan eyaletindeki Chengdu'da başladı ve 6 ay sürdü.

Porçelen ekranın pişirilmesi, tekrarlanan testler sonucunda nihai sonuca ulaştı. Chengdu Merchants Shekou Holdings Glory In History Satış Merkezi, geleneksel ve modern tasarımı renklerle birleştiriyor. Yeşil manzara resminden ilham alınan tasarım, antik yaşam ilgisini modern fırça darbeleriyle birleştiriyor. Geniş çatı, saçaklar ve antik tonlu kapı ile yenilikçi tasarım, geleneksel Çin mimarisine atıfta bulunuyor.

Projenin dış kısmı, geleneksel Doğu avlu düzenini benimserken, iç kısmı dengeli ve simetrik bir düzen kullanıyor. Malzeme rengi ve detaylar, zarif Doğu estetiğini gösteriyor. Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Faye Yang
Görsel Kredileri: Mind Design
Proje Ekibi Üyeleri: Mind Design
Proje Adı: Chengdu Holdings Glory In History
Proje Müşterisi: Faye Yang


Chengdu Holdings Glory In History IMG #2
Chengdu Holdings Glory In History IMG #3
Chengdu Holdings Glory In History IMG #4
Chengdu Holdings Glory In History IMG #5
Chengdu Holdings Glory In History IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun